Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Finsk rock på amerikansk tv

Från 2015
Uppdaterad 09.03.2015 13:22.
Santa Cruz tillsammans med Succémorgon.
Bildtext Vilken grönsak tycker Santa Cruz att är skrämmande? Lyssna på Pakkosuomi så vet du.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Hur lyckas man få sina låtar spelade på en stor amerikansk tv-kanal? Killarna från Santa Cruz vet.

Såhär gick det till. Killarna var på en amerikansk fotbollsmatch i New York tillsammans med sin manager. Där reagerade de på att då det spelade rockmusik hurrade publiken medan de buade då de spelade till exempel Taylor Swift, säger sångaren Archie.

- Det gick upp ett ljus för oss, folk gillar vår musikstil i de här kretsarna.

Senare då killarna var och äta på ett ställe före sin spelning kom det fram en man till dem och bad dem om autografer. Efter en stund bjöd han dem också på whiskeyshottar och det kom dessutom fram att han jobbade för en amerikansk sportkanal. Efter shotten stack killarna iväg på sin spelning och efter spelningen kom samma man fram till dem.

- Han sa att han aldrig sett något motsvarande och frågade om det fanns något han kunde göra för bandet.

Killarna funderade en stund och föreslog sedan att de skulle kunna börja spela deras låtar på sportkanalen som mannen jobbade för.

Tydligen var det en bra idé för två veckor senare stod deras manager och skrev under ett kontrakt i Esbo bibliotek (en konstig plats eller hur?).

Pakkosuomi

Förutom att vi snackade om bandets framgångar i USA så hade vi också en klassisk Pakkosuomi-tävling tillsammans med killarna. Lyssna på klippet för att bland annat få höra vad sångaren i bandet gissar då Ted försöker förklara ordet fuktighetskräm.

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan