Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland inleder Davis Cup under furstliga förhållanden

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Fina förhållanden vid Monte Carlo Countru Club.
Bild: EPA/ChristopheKaraba/AllOverPress

Finlands Davis Cup-år i tennis kommer igång i Monaco vid Monte Carlo Country Club på adressen som bär furstinna Grace namn. Trots den ståtliga inramningen förväntas Finland vara en ytterst ofin tennisgäst.

Finlands trupp i Monaco består av Jarkko Nieminen (ATP 70), Micke Kontinen (ATP 424), Henrik Sillanpää (ATP 634) och Henri Kontinen (ATP-dubbel 44). Både Nieminen och Henri Kontinen kommer till drabbningen i Monaco i prima dubbelform med färska turneringssegrar i bagaget.

Matcherna i Monaco spelas på grus utomhus i inte ännu så somriga förhållanden. Henri Kontinen anlände till spelorten på söndag och var hoppfull.

- Vi måste hoppas att vi har tur med vädret, här är nog inte mer än 15 grader nu. Vi har ändå ett bra lag med bra typer. Det är alltid skoj att spela med en annan finländare, oberoende om det är Jarkko Nieminen eller någon annan, sa Henri Kontinen till Yle Urheilu.

Stalltipset är att Henri Kontinen tillsammans med Jarkko Nieminen bildar det finska paret i lördagens dubbel medan Nieminen sköter en singelmatch både fredag och (vid behov) söndag.

Vem av finländarna som spelar singel som tvåa är ännu inte klart.

Monaco - en okänd storhet

På andra sidan nätet ställer sig spelare ur kvartetten Benjamin Balleret, Romain Arneodo, Thomas Oger och Guillamme Couillard. Balleret är den som sitter på den högsta singelrankingen, då han är 356:a på listan.

Matchen mot Monaco utgör första omgången i den euroafrikanska andra divisionen. Andra omgången spelas 17-19 juli och tredje omgången 18-29 september,

Finland har sen debuten i Davis Cup 1928 tre gånger - år 1990, år 1999 och år 2002 spelat om avancemang till världsgruppen.

Ifjol vann Finland sin match i första omgången mot Bulgarien, men blev utslaget av Bosnien och Hercegovina i den andra omgången.

Vinner Finland matchen mot Monaco ställs man mot antingen Portugal eller Marocko i den andra omgången. I omgång tre väntar någon ur kvartetten Sydafrika, Turkiet, Vitryssland och Irland.

Matcherna mot Monaco inleds på Monte Carlo Country Club på fredag och fortsätter över hela helgen.

Program för Davis Cup-matchen mot Monaco

fredag 6 mars - två singelmöten, nationernas ettor mot nationernas tvåor
lördag 7 mars - dubbel
söndag 8 mars - två singelmöten, ettorna mot varandra, sen tvåorna