Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Kurikan nimipäivät inget för Vegatoppen

Från 2015
Uppdaterad 09.03.2015 19:10.
Pertti Kurikan Nimipäivät står som segrare på UMK-scenen.
Bildtext Pertti Kurikan Nimipäivät fick svag respons på Vegatoppen trots segern.
Bild: Yle / Tiia Santavirta

Det blev nu dags att ta farväl av långköraren "Till staden vi längtat så" med Nina Lassander och Frida Andersson. Hela 21 veckor var den med på Vegatoppen.

Petri Kurikan Nimipäivät som med buller och bång vann Tävlingen för ny musik och representerar Finland i ESC i Wien i maj blev också utanför listan. På tionde plats. Det var lite samma fenomen som i själva tävlingen där juryna gav låga poäng för låten och Satin Circus fick högsta poäng. På Vegatoppen är Satin Circus nu på en tredje plats.

Med sin nya låt "On and off" har Krista Siegfrids skapat en hel del debatt på sociala medierna. Mest är det videon som redan har nästan 150.000 klickningar som diskuteras och mest handlar det om den visuella och sensuella sidan och handlingen utspelas i ett rum mellan Siegfrids och en manlig skådespelare. Krista gick rakt in på en fjärde plats på listan.

Listan toppas fortfarande av Jannike och Roger Pontare är på andra plats.

Bland de nya utmanarna finns bland andra Måns Zelmerlöf som gick direkt till finalen i Melodifestivalen. Den ljus- och screenshow som man bjöd på har egentligen blivit mer omdebatterad än själva låten. Det var i alla fall något man sällan skådat i live-sammanhang.

Du kan lyssna på låtarna på Arenan och du har tid till torsdag kl 10 att rösta.

Mer om ämnet på Yle Arenan