Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Snabbt beslut om McDonald lugnar personal i Hangö"

Från 2015
Uppdaterad 06.03.2015 14:34.
Jouko Kavander och Barbro Wikberg
Bildtext Barbro Wikberg och Jouko Kavander
Bild: Yle/Petra Thilman

Personalen vid Hangö hälsovårdscentral måste i rask takt få besked om hur staden väljer att gå vidare i fallet Outi McDonald. Det anser Barbro Wikberg (SFP) som tillsammans med sex andra styrelsemedlemmar röstade för att säga upp McDonald från sin tjänst som hälsovårdsläkare.

Rösterna under måndagens (2.3) möte föll sju för en uppsägning och två emot. Wikberg säger att hon stöder beredningen till fullo.

- Jag ställer mig helt bakom beredningens förslag. Vi måste få någon ordning på det här särskilt med tanke på personalen som inte vet ut eller in nu då behandlingen har tagit så lång tid.

Stadsstyrelsen fick tillräcklig information

Styrelseordföranden Jouko Kavander (SDP) röstade också för en uppsägning. Han vill inte i det här skedet uttala sig i ärendet. Han understryker ändå att stadsstyrelsen har fått ta del av det brev som McDonald skrev till sitt försvar och också i övrigt fått tillräcklig information om fallet.

Också Barbro Wikberg säger att Mc Donald har fått möjlighet att ge sin syn på saken.

- Jag vet inte vilket brev hon avser. Det som har kommit oss till kännedom har vi tagit ställning i stadsstyrelsen. Hon har visst fått en chans att försvara sig.

Radio Vega Västnyland

1:04

Diskussion om artikeln