Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Pedersörebor får nöja sig med sämre träningstider

Från 2015
Uppdaterad 09.03.2015 10:25.
Markus Kass, tränare för Pedersöre FF.
Bildtext Markus Kass tränar Pedersöre FF-juniorer i Tellushallen.

Det är knökfullt i Tellushallen i Jakobstad inför fotbollssäsongen. Pedersöre FF får nöja sig med de tider som finns; tidiga söndagar och sena vardagar. Det finns önskemål på en egen hall i Pedersöre.

Robin och Rebecka Nyman i Tellushallen.
Bildtext Robin och Rebecka Nyman.

Robin Nyman är en av föräldrarna som är på plats i Tellushallen en tidig söndagsmorgon. Han har skjutsat dottern Rebecka och kom redan klockan tjugo före åtta på morgonen.

- Visst är det tuffa tider. Men när man har barn som stiger upp och vill göra något i stället för att sitta vid sina datorskärmar så är jag nog med, säger han.

Ännu tuffare kan det vara på vardagskvällarna.

Sena kvällar ett problem

Gun Forsén i Tellushallen
Bildtext Gun Forsén i Tellushallen.

- Jag har en äldre son som har fotbollsträningar mellan klockan nio och tio på vardagskvällar, säger fotbollsmamman Gun Forsén.

- Sådana kvällar är man inte hemma förrän klockan halv elva. Han är fjorton år och är alltså inte så liten längre. Men det är ju skoldag dagen efter, så inte är det helt lyckat.

Tove Jansson, idrottsdirektör i Jakobstad, berättar varför Pedersöres klubbar får nöja sig med de tider som står till buds.

Jakobstadsbornas hall

Tellushallen i Jakobstad
Bildtext Tellushallen i Jakobstad.

- Det är ju Jakobstadsföreningarnas hall och de betalar ju skatt för det här. De andra är ju utomstående, säger Jansson.

För ett och ett halvt år sedan tog idrottsföreningarna i Pedersöre upp frågan om en egen hall. Men planerna har inte avancerat, berättar Stefan Svenfors, kommundirektör i Pedersöre.

- För att veta vad man pratar om borde man undersöka saken lite närmare och ta fram någon typ av kostnadskalkyl. Man borde också göra beräkningar på driften för att se om det finns någon realism i den här idén, säger Svenfors.

- Sedan borde man förstås fundera på var hallen i så fall skulle placeras.