Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

”Ingen katastrof om vi inte stiger”

Från 2015
Jan Malm i Sportmåndag 9.3.2015
Bildtext FBC Raseborgs viceordförande Jan Malm gästade Sportmåndag 9.3.2015.
Bild: Yle/Christoffer Westerlund

Spelet löper inte riktigt men ändå vinner laget serien i nästan överlägsen stil. Jan Malm som är viceordförande för innebandyklubben FBC Raseborg Knights är lättad, men konstaterar att det stundtals har känts tungt efter årsskiftet.

Med två omgångar kvar att spela av grundserien har Knights redan säkrat såväl seriesegern som platsen till division 1-kvalet. Jan Malm som gästade Sportmåndag 9.3.2015 säger att spelet inte har löpt för herrlaget.

- Vilken orsaken är vet jag inte, men det spelar ju inte så stor roll, eftersom det för oss var en mellanetapp att komma till kvalet, säger Malm.

Det verkar ta en liten stund för laget att komma in i matcherna och därför har Knights ofta legat under efter första perioden.

- Uppvärmningen inför matcherna har kanske inte varit riktigt den bästa. Det gäller speciellt ju längre säsongen har gått, säger Malm som är manager för Knights herrlag i innebandytvåan.

Förstärkningar behövs

Han säger att ”världen inte rasar” fast Knights inte skulle lyckas stiga till division 1. I fjol var Raseborgslaget också i kvalet, men föll på kalkstrecken.

- Det är ingen katastrof om vi inte stiger. Målet är nog att stiga, säger Jan Malm.

Om laget stiger till division 1 – Finlands nästhögsta serie i innebandy – säger manager Jan Malm, att laget behöver förstärkningar. Blickarna riktas nödvändigtvis inte utanför Västnyland.

- Vi tittar nog säkert mot Lojo- och Hangöhållet då, säger han utan att nämna några namn.

Tränarfrågan olöst

Vem som tränar Knights herrlag nästa säsong står skrivet i stjärnorna. Nuvarande tränaren Christian Andersson blev nyligen pappa för andra gången och huruvida han fortsätter på posten är oklart.

- Som det ser ut nu, kommer han att hålla paus från tränarsysslorna nästa säsong.

Malm säger att Knights har några aspiranter till tränarposten, men han vill inte avslöja vem eller vilka de personerna är.

Som seriesegrare kommer Knights lite lättare undan i kvalet den här gången. Knights slipper kvalets första omgång och får hemmaplansfavör i den andra kvalomgången. Vinner Knights den kvalserien går laget till de avgörande kvalmatcherna.

- Som i fjol kommer vår kvalmotståndare antagligen från området Nurmes - St. Michel – Villmanstrand.

Radio Vega Västnyland

13:56