Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Musik och ung, desperat kärlek

Från 2015
Uppdaterad 26.02.2016 09:56.

Viva Hate handlar om musik och ung, desperat kärlek. Det handlar om drömmen att bli något stort, om hur svårt det är att slå sig fri från sitt förflutna och om konsekvenserna man alltid får ta för valen man gör.

Och så blir det massor av musik med The Smiths, The Cure och The Cult. Serien utspelar sig mot en bakgrund av den aktiva musikscenen i Göteborg i början av 1990-talet. Daniel är sladdbarnet ingen vill ha. Han tycker att kärleken är en bluff och att de som älskar är idioter. Han tror bara på Morrissey, vänskapen med kamraterna i rockbandet Viva Hate och drömmen om att bli någonting stort med dem.

Men Daniel har problem med sina lojaliteter. Hans kriminelle bror Tommy vill alltid ha med honom på en grej till. Och när han träffar den arga och smarta feministen Fanny vänds allt han tror på upp och ned.

Det är ett oförutsägbart och handlingsmättat drama som kommer att gripa publiken med sin råhet och humor.

Regissör Jens Lien

För att få det han drömmer om måste han nu ta konsekvenserna för de val han har gjort. Men kanske är det redan för sent?

- Det är ett oförutsägbart och handlingsmättat drama som kommer att gripa publiken med sin råhet och humor. Huvudpersonen Daniel kämpar för kärleken och sanningen. I sitt försök att hitta båda delarna blir musiken både en flykt och en lösning, säger regissören Jens Lien.

Viva Hate (16) (Sverige 2014)
Yle Fem onsdagar kl. 21.00, seriestart 13.1.2016
3 avsnitt
30 dagar på Arenan

Repris från 2015

En dramaserie av Peter Birro
I rollerna: Tom Ljungman, Anna Åström, Wilhelm Johansson, Mandus Berg, Johannes de Lima, Anastasious Soulis m.fl.
Regi: Jens Lien
Produktion: Anagram för SVT / Samproduktion