Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Filmerna du måste se i sommar

Från 2015
Uppdaterad 16.03.2015 17:37.
Charlize Theron gör en av rollerna i Mad Max: Fury road.
Bildtext Mad Max gör comeback på vita duken i sommar.
Bild: © 2014 Warner Bros. Entertainment Inc.

Sommaren 2015 på filmfronten domineras av uppföljare och nyversioner. Inga större överraskningar alltså. Det som är överraskande är att det kan bli riktigt bra trots det.

Ungefär 50 procent av filmsommaren tillför något nytt som till exempel: Tomorrow Land, Spy och Grimsby. Den andra 50 procenten tillför något gammal och välbekant som till exempel: Ted 2, Fast & Furios 7 och Terminator: Genesis.

Filmerna som är absoluta måsten denna somma är stöpta i välbekanta format. Men dessa koncept är bevisligen fungerande. Vi bjuder på en topp trea.

3. Jurassic World (premiär den 12.6)

Den fjärde filmen i ordningen. Med självaste Starlord (Chris Pratt) i huvudrollen. Den här gången är dinosaurieparken fullt funktionsduglig och tar emot besökare på löpande band. Allt går smidigt, inledningsvis, sedan skiter det (föga överraskande) på sig. Trailern ser väldigt lovande ut, även om tama velociraptors delar folket. Vad som än händer så är tröskeln för succé låg efter de två tidigare delarna i serien. Ser framemot att höra signaturmelodin signerad John Williams göra en episk comeback.

2. Mad Max: Fury Road (premiär den 15.5)

Mel Gibson var originalet. Tom Hardy (främst känd för sin roll som Bane i The Dark Knight Rises) är definitivt en värdig ersättare. Med den ursprungliga 70-åringen George Miller bakom regissörsrodret känns läget för Mad Max återkomst ytterst lämpligt. Sällan har längtan efter apokalypsen varit så stor som då man sett trailern till en av filmsommarens absoluta höjdpunkter.

1. Avengers: Age of Ultron (premiär den 1.5)

Den första stora sammankomsten av superhjältar på vita duken blev en lyckad satsning för Marvel. The Avengers (2012) blev den tredje mest inkomstbringande filmen någonsin efter Avatar (2009) och Titanic (1997). Förväntningarna inför uppföljaren är skyhöga men med samma succéteam som gjorde den första filmen kan vi pusta ut. Regissören och manusskribenten Joss Whedon har bevisat att han kan sin sak. Vi kan förvänta oss högklassig underhållning i 150 minuter av filmen som kan bli den mest framgångsrika genom tiderna.

Mer om ämnet på Yle Arenan