Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Blomstersmör

Från 2015
Ett fröknäcke med blomstersmör.
Bild: Svenska Yle

Med ätbara blommor kan du pigga upp mycket i din matlagning, också ett så enkelt tillbehör som smör. Blommorna ger blomstersmöret både färg, textur och smak - helt enkelt en förhöjd upplevelse!

Blomstersmör

Ingredienser

  • En bit smör

  • En näve ätliga, smakrika blommor, t ex ringblommor, indiankrasse, rosor

Instruktioner

  1. Låt smöret stå i rumstemperatur tills det går att röra.

  2. Hacka blommorna och rör ner dem i smöret, ringblommor behöver inte hackas.

  3. Ställ i kylen en stund så det stelnar igen.

  4. Använd på smörgås, kex eller som tillbehör till kokt potatis eller kokta primörer.

Se också artikeln Äta blommor är nyttigt för själen.