Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

En taxitur med hälsoråd på köpet

Från 2015
Uppdaterad 30.10.2015 11:02.

Han heter Viktor och en gång hade han de bästa linnebyxor man kan tänka sig. Sedan blev han för tjock om magen och därför kan han inte längre använda byxorna.

Bland annat det hann taxichauffören Viktor berätta då han körde mig hem från ett svettigt köpcentrum. Jag gillar inte sådana ställen, men ibland måste man köpa något.

- Ni borde istället ha gått till torget, säger Viktor. Köpcentrum är illa för hälsan, man kan inte andas där inne. På torget är det frisk luft och ni skulle alldeles säkert ha fått hjälp att hitta det ni ville ha.

Det var naturligtvis på ett torg han själv hade köpt de förträffliga linnebyxorna. Överhuvudtaget är det viktigt att använda naturprodukter som linne, ylle eller siden, säger Viktor. Han förklarar också hur viktigt det är att gå barfota i gräs. Om man gör det så svettas man inte om fötterna.

Viktor berättar att min hemgata har bytt namn, nu heter den Olesya Gonchara men förr bar den ett annat namn. Viktor kan bara inte komma ihåg vilket. Ni vet den där kände flygaren, säger han.

- Ni tänker kanske på Tjkalov?

- Just det, ni har då gott minne! Ni dricker säkert mycket mjölk.

Jag dricker överhuvudtaget inte mjölk. Viktor tycker att jag ska göra det. Helst mjölk med några droppar jod i. Då putsas allt skräp bort från hjärnan och man tänker klart och minns allt.

- Ni har en bra aura, säger Viktor sedan. Ni har säkert intelligenta och goda barn.

Då jag berättar hur rik jag är, med tre barn och sex barnbarn, uppmanar Viktor mig att vinterbada. Det kalla vattnet gör att blodådrorna drar ihop sig och då de utvidgas igen då jag kommer upp ur vattnet rensas allt kolesterol och slagg bort ur dem. Mina ben kommer att bli så smala som om jag var trettio och mitt blodtryck kommer att sjunka. På det sättet kommer min familj att ha glädje av mig länge till.

Då vi slutligen kommer fram har jag bara en stor sedel att betala med och Viktor den allvetande har ingen växel. Men ingen fara, han ger mig sitt telefonnummer och lovar köra mig gratis nästa gång.

- Det här var ett tecken. Ni hade bara en så stor sedel för att vi skall få träffas igen!

Möten och människor