Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömmen gick i uppfyllelse – världstouren kallar

Från 2015
Uppdaterad 16.03.2015 19:32.
Snowboardåkaren Mikaela Hollsten
Bildtext Mikaela Hollsten åker nästa vinter på världstouren i friåkning.
Bild: Casey Lucas

En dröm som hon haft i många års tid blir nu sann. Nu är det klart att Mikaela Hollsten får delta på världstouren i friåkning på snowboard nästa vinter.

Säsongen har varit närapå en fullträff för friåkaren Mikaela Hollsten. Efter helgens seger i schweiziska Nendaz har Kimitobon en ointaglig ledning på kvaltouren, vilket betyder att hon tar klivet upp till världstouren.

Hollsten, 26, hade tidigare denna säsong redan vunnit två tävlingar av den största kalibern med fyra stjärnor i Norge och Schweiz – och då tre tävlingar räknas med i rankingen är saldot fläckfritt.

Snowboardåkaren Mikaela Hollsten
Bildtext Mikaela Hollsten har gjort en kanonsäsong.
Bild: Irian van Helfteren

– Jag har nått min dröm. Nu börjar jag smått förstå att jag faktiskt är klar för världstouren säsongen 2015–2016. Det har varit en dröm i många år och nu är jag där, skriver Hollsten på sin blogg.

– Nu börjar en ny och intressant utmaning. Jag har en hel del finsk sisu och kommer att göra mitt bästa för att njuta varje dag ute på snön.

"Jag var helt i min egen värld"

På måndagskvällen får Yle Sporten tag på en lycklig Mikaela Hollsten.

– Jag var extremt taggad inför tävlingen, jag visste ju att platsen är säkrad om jag vinner. Jag var nog lite övertaggad och gjorde ett litet misstag strax efter start, men sedan gick det bättre än någonsin. Jag var helt i min egen värld, säger Hollsten.

– Det känns som om jag under de senaste två månaderna har lärt mig mer än på flera år. Mycket sitter ju i huvudet då det kommer till prestationer. Nu kan jag ta de återstående tävlingarna denna säsong som träning inför nästa år.

Hollsten kommer att vara ensam finländare på världstouren, men hon känner flera av de europeiska åkarna. Sammanlagt sju damer har denna säsong deltagit på snowboardens världstour i friåkning.

– Det kommer att bli riktigt roligt. Jag måste bara hitta fler eller större sponsorer eftersom åkarna själva måste stå för resekostnaderna till och från tävlingsplatserna, och någon av tävlingarna är högst antagligen på andra sidan Atlanten.

– Tack till alla som hjälpt mig på vägen hit. Hoppas ni finns där i framtiden också, hälsar Mikaela Hollsten.

Läs mer om Mikaela Hollsten och hennes likaså friåkande storebror Niklas Hollsten:
Kimitosyskon lever drömmen i Alperna
Fart, fläng och faror i friåkning