Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Konstprojekt fyller tågstationen i Myrbacka med färg

Från 2015
Uppdaterad 18.03.2015 14:10.
Myrbacka tågstation 18.3. 2015
Bildtext Myrbackarörelsen är en av bakgrundskrafterna bakom projektet.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Djungeldjur och en elefant på fest fyller Myrbacka tågstation. Invånarna i stadsdelen ville ha färg på den tidigare så osnygga stationen.

Elissa Eriksson, Myrbacka tågstation 18.3. 2015
Bildtext Elissa Eriksson är konstnär och konstlärare.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Myrbacka tågstation har grundrenoverats och fått rulltrappor. Men den mest synliga förändringen är de nya målningarna som täcker alla väggar inne i stationen. Konstkollektivet Multicoloured Dreams har gjort väggmålningarna.

- Vi hoppas att reaktionerna är positiva, och att invånarna känner att vi har målat för dem. Det är någonting vi vill ge dem. Många har tittat in genom fönstren och kollat vad vi gör här inne, många såg jätteglada ut och har visat tummen upp, säger Elissa Eriksson från Multicoloured Dreams.

Målningarna täcker alla väggar inne på stationen. I västra ändan av stationen är temat för bilderna djungel, på andra sidan järnvägsspåren är temat fest.

Det är Vanda stad som betalat för arbetet med att måla stationen. Myrbackarörelsen har varit en aktiv bakgrundskraft bakom projektet.

- Vi tycker det är viktigt att ha ett samarbete med invånarna. Det hade en viktig roll i projektet med att övertyga staden om att det är viktigt att satsa på hur det ser ut här på stationen. Om de inte hade varit med tror jag inte hade fått måla stationens väggar, säger konstnär Elissa Eriksson.

Målningarna avtäcks fredagen den 20.3 i en öppningsceremoni som börjar kl. 13.

Läs också:
Champagne och graffiti i Vanda