Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Bettina är tillbaka i rutan

Från 2015
Uppdaterad 20.03.2015 11:45.
bettina sågbom-ek
Bild: Yle/Parad Media

I elva avsnitt får vi under vårens lopp träffa flera olika kända personer och komma dem riktigt nära inpå livet i sällskap av ingen mindre än Bettina Sågbom-Ek.

Konceptet “Efter Nio med Bettina” skiljer sig en hel del från det vanliga Efter Nio som vi är vana vid att se med Sonja och Mårten.

Personporträtt

- I lördagsprogrammet har vi valt att fokusera på en enda person, säger Bettina Sågbom-Ek. Det är mer som ett personporträtt där porträttet målas upp via möten mellan huvudpersonen och andra personer som spelar en viktig roll i huvudpersonens liv.

Avsikten är att kunna ge en lite annan bild av huvudpersonen än den som man kanske får via vanlig mediabevakning och förhoppningsvis får vi också fram något nytt och oväntat.
- Det är lite som ett svar på frågan “varför blev jag som jag blev?”. På en timme hinner man avhandla ganska mycket i en persons liv.

För dem som saknat de tidigare talkshowerna med Bettina är det här givetvis goda nyheter, eftersom det egentligen främst är programformatet som är annorlunda.
- Men soffan är en annan färg, skrattar Bettina. Den gamla gula har jag själv hemma i vardagsrummet. Annars är jag ju mej själv som programledare så inget nytt på den fronten.

Varierande gäster

I det första programmet på lördagen den 21 mars får vi träffa artisten och sångaren Geir Rönning, som levt och verkat i Sverige, Norge och Finland. Övriga gäster i de kommande programmen är bl.a. jazzsångerskan Johanna Grüssner, författaren Märta Tikkanen, gitarristen Ben Granfelt, formgivaren och inredningsarkitekten Stefan Lindfors, skådespelaren Pirkka-Pekka Petelius, tidigare politikern och samhällsdebattören Jutta Zilliacus, journalisten Anna-Lena Laurén och historikern och författaren Herman Lindqvist.

- I det här skedet av programprocessen är de flesta programmen redan klara men vi har ännu några av de sista avsnitten kvar, så vi tar gärna emot tips på intressanta personer, säger Bettina och skrattar.

Det första avsnittet av Efter Nio med Bettina sänds på lördag 21.3 kl. 21.00 på Yle Fem.

Mer om ämnet på Yle Arenan