Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Roivainen klar för EIF-fotboll

Från 2015
EIF?
Bildtext Vile-Vereneri Roivainen är spelaklar för Ekenäs IF.
Bild: Yle

Ekenäs IF:s fotbollsherrar som spelar i division 1 har förstärkt sitt lag med ytterligare en spelare. Mittfältsspelaren Vili-Verneri Roivainen spelade i fjol för division 2-laget SC KuFu-98 från Kuopio.

Roivainen är 21 år gammal och har ett förflutet i ligalaget Kuopion Palloseura. Han har ändå inte spelat en enda ligamatch under sin karriär.

EIF-managern Peter Haglund säger att klubben tror att Roivainen kan bli en bra spelare. Roivainen tog själv kontakt med EIF och visade att han vill komma till klubben.

- Han är och är ivrig och en väldigt sportig kille. Han har gjort fina testresultat, bland de bästa i laget. Vi tror att han kan utvecklas till en riktigt bra fotbollsspelare.

Fostrarklubb

Haglund säger att Roivainen hör till gruppen unga spelarna som kommer till EIF för att utvecklas.

- Det är sådana spelare vi vill ha. Vi vill profilera oss som en fostrarklubb.

Han säger att ynglingen kämpar om en plats på det centrala mittfältet i EIF. HAn ahr kontrakt med EIF för säsongen 2015.

Det ser ut som om mittfältsspelaren Calle Forsström inte lyckas komma i skick till seriepremiären 2.5.

- Vi lever nog i hoppet att Calle ännu spelar med oss. Vi vill förstås ha så många egna spelare i laget som möjligt, säger Peter Haglund.

Träningsläger på Åland

I morgon (20.3) reser EIF till Åland på träningsläger. I morgon kväll möter akademilaget division 3-klubben Jomala IK. På lördag spelar EIF mot ligalaget IFK Mariehamn.

Följande lördag (28.3) möter EIF igen ett ligalag då FC Lahti kommer på besök till Karis. Matchen spelas på konstgräsplan med början klockan 15.00.

- Efter de här två veckosluten kanske vi vet lite bättre var vi står så där spelmässigt, säger Haglund.