Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Lees tips för kalas i rosa och gult

Från 2015
Uppdaterad 26.03.2019 14:18.
hela festbordet
Bild: Lee Esselström

En fest blir betydligt festligare om man utgår från en färg eller en färgkombination och satsar allt på just det valda färgtemat. Till Strömsös säsongsstart 2015 med temat vårfest valde vi gult, rosa och svart. De här kalastipsen kan naturligtvis lätt modifieras så att de passar den färg och det tema du vill ha på din fest.

konfetti i ballong
Bildtext Konfetti i ballong
Bild: Lee Esselström

Ballonger är nästan ett måste på ett barnkalas men det kanske inte alltid är så lätt att hitta precis det man vill ha och så är det alltid roligt med någon överraskning. Så varför inte prova med neutrala vita ballonger som man fyller med egen konfetti? De passar även utmärkt på t ex ett bröllop.

Här har jag helt enkelt stansat ut stjärnor med en vanlig liten billig figurstans (de finns i alla möjliga figurer). Jag använder vanligt ritpapper i festens färger. Man sätter in konfettin i ballongen och blåser upp. Det behövs lite statisk elektricitet för att pappersfigurerna ska fastna och bilda mönster på insidan av ballongen så gnugga t ex mot håret tills du är nöjd. Det kan ju dessutom bli en programpunkt för deltagarna eller varför inte låta alla göra sina egna ballonger. Fäst dem på pinnar så är de lätta att sticka ner i en vacker vas med dekorativ sand.

Stjärnor stansade ur honungsmelon
Bildtext Honungsmelon
Bild: Lee Esselström

Frukt är läskande och ett härligt komplement till både salt och söt kalasmat. Använd en pepparkaksform och stansa ut melonbitar så blir också de extra festliga och så får man kanske barnen att samtidgt äta något lite nyttigare också.

Rosa godisburkar
Bild: Lee Esselström

Gör vackra godisburkar av ljusstake, shackpjäs och återanvänd syltburk. Ett vackert och billigt blickfång.

Fetsbord i rosa och gult
Bild: Lee Esselström

Ett stort lakan fungerar fint som bordsduk med många olika storlekars virkade dukar. De här har vi köpt på loppis för en liten peng. Resten av de utstansade stjärnorna strödde jag ut som konfetti över hela festbordet.

Glasburkar som festglas
Bild: Lee Esselström
vattenmelon
Bild: Lee Esselström
Dekorationer med färgade tårtpapper
Bild: Lee Esselström


Se också dessa artiklar - Färga tårtpapper med karamellfärg och Pajaki - för fler kalastips från det här färgtemat.

Mer om ämnet på Yle Arenan