Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kyckling med rostade vindruvor

Från 2015
Uppdaterad 22.04.2015 10:52.
Kyckling med rostade vindruvor
Bildtext Kyckling med rostade vindruvor
Bild: Shine Finland

Kira besökte ett ostmejeri norr om San Francisco. Ostinspirerad tillreder Kira Gougères med öl och karamelliserad lök, hallongallette med crème fraiche och getost samt kyckling med rostade vindruvor.

Kyckling med rostade vindruvor

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilér med skinn
  • salt
  • peppar
  • 1 matsked (msk) olja
  • 500 gram (g) röda kärnfria vindruvor
  • 30 gram (g) smör
  • 3 klyfta vitlök (krossade med kniv)
  • 2 kvist rosmarin
  • 2 kvist timjan
  • 1.5 deciliter (dl) torrt vitt vin eller rosé
  • 2.5 deciliter (dl) kycklingbuljong

Instruktioner

  1. Ta fram kycklingen ur kylen åtminstone 30 minuter före tillredning. Salta och peppra kycklingen, låt stå i 10 minuter. Torka av med hushållspapper före tillredning
  2. Värm ugnen till 200 grader
  3. Lägg de tvättade och torkade vindruvorna i en ugnsform och rosta i ca 25 minuter
  4. Under tiden, stek kycklingen med skinnet nedåt i oljan, i ca 5 minuter, vänd och stek ytterligare i ca 1 minut och tillsätt hälften av smöret, vitlöken, rosmarinen och timjan. Skölj över kycklingen med smöret med hjälp av en sked. Tillsätt vin och buljong och lägg i rostade vindruvorna och ställ pannan i ugnen för ca 6-8 minuter, tills kycklingen är klar
  5. Lyft kycklingen ur pannan koka upp såsen i 5 minuter. Tillsätt resten av smöret, kolla smaken och salta vid behov
  6. Servera tillsammans med gott lantbröd

Till servering: gott lantbröd

Tips:

Om du inte har en tillräckligt stor, ugnssäker panna, flytta kycklingarna över i ugnsformen och häll i vätskan (inte på skinnet, annars mjuknar det). När kycklingen kommit ur ugnen, plocka bort den och häll såsen och vindruvorna i pannan och koka upp