Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Bengt Beijar får stöd av Anvias styrelse

Från 2015
Anvias butik På Stora Långgatan i Vasa.
Bildtext Anvias butik i Vasa
Bild: Yle/Rolf Granqvist

Anvias styrelseordförande Bengt Beijar får stöd av Anvias styrelse. Styrelsen står enhälligt bakom Beijar, skriver styrelsens vice ordförande Aaro Honkola efter att Elisa krävt ordförandebyte.

Det var för en vecka sedan som telejätten Elisa genom ekonomidirektör Jari Kinnunen krävde ordförandebyte i Anvias styrelse. Det ekonomiska läget är inte tillfredställande var Kinnunens förklaring.

Nu svarar Anvias styrelse med att Bengt Beijar länge jobbat i styrelsen och att han gjort ett utmärkt arbete för att utveckla bolaget. Pressmeddelandet är undertecknat av Anvias vice ordförande i styrelsen Aaro Honkola.
Honkola dementerar också uppgifter i tidningen Pohjalainen om att det skulle ha funnits meningsmotsättningar i styrelsen mellan österbottniska och sydösterbottniska ägare.

- Jag har varit medlem i styrelsen sedan 2005 och några motsättningar har inte funnits mellan landskapen.

Enligt Honkola har ägare däremot i diskussioner önskat goda förbindelser och service. På den punkten har Anvia gått dem till mötes med betydande investeringar i nätförbindelser, menar Honkola. Det syns i bland annat snabba bredband inom Anvias område.

Honkola framhåller att styrelsen årligen inom sig väljer ordförande, och senast det gjordes var i januari och det valet var enhälligt.