Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Korsholms högstadium showar för välgörenhet

Från 2015
Korsholms högstadium
Bildtext Arkivbild. Korsholms högstadium.
Bild: Yle/Amanda Bieber

Över hundra elever ställer sig på scenen när Korsholms högstadium ordnad välgörenhetsgala. Intäkter går till barnavdelningen och ungdomspsykiatrin vid Vasa centralsjukhus.

Det är en stor dag för över hundra elever vid Korsholms högstadium. Nu öppnar man skolans dörrar för alla som vill ta del av en innehållsrik välgörenhetsgala. För programmet står naturligtvis eleverna själva och det blir musik från 1960-talet till i dag, dans, akrobatik och jonglering.

Tanken på en gala har funnits i många år. På grund av det stora elevantalet i Korsholms högstadium får inte föräldrar komma på julfesten där elevernas olika program visas upp. Och när delar av skolhuset i år fyller 50 tog man tag i saken.

I höstas började planeringen, i kväll förverkligas galan.

Johan Sundqvist och Lukas Myrskog, lärare på Korsholms högstadium
Bildtext Johan Sundqvist och Lukas Myrskog, lärare på Korsholms högstadium.
Bild: Yle/Patrick Stenbacka

- Det fantastiska är att se elevernas motivation när de vet att de får uppträda för publik. Över hundra elever deltar så det är mycket leenden och skratt, säger Lukas Myrskog, slöjd- och gymnastiklärare.

Intäkterna går till barnavdelningen och ungdomspsykiatriska polikliniken vid Vasa centralsjukhus. Elevkårens styrelse beslöt att pengarna ska gå ett ändamål som unga i deras ålder själva kan få tillbaka på något vis.

- Galan blir en fantastisk show och samtidigt finns det utställningar som man kan ta del av i skolan, säger musikläraren Johan Sundqvist.

Totalt 600 personer får plats på välgörenhetsgalan. 400 av dessa platser är förhandsbokade. Dörrarna öppnar klockan 18 och galan börjar 18.30.

Korsholms högstadium ordnar välgörenhetsgala

5:58