Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Stickprov av Åbokonstnärer

Från 2015
Uppdaterad 10.04.2015 12:23.
Tiina Vainio, Pro Fide på WAM
Bildtext Tiina Vainio på WAM

Färggrannt, skickligt, omväxlande på nya utställningen Stickprov med färskt Åbomåleri

Just nu pågår en utställning med målningar av Åbokonstnärer på Wäinö Aaltonens museum. "Stickprov. Nutidsmåleri från Åbo" visar upp åtta lyskraftiga bildkonstnärer som alla har fått stora utrymmen på museet. Erika Adamsson, Henna Aho, Kati Immonen, Erkki Nampajärvi, Elina Ruohonen, Jani Rättyä, Sirpa Särkijärvi och Tiina Vainio visar alla upp nya verk. De flesta gjorda enkom för den här utställningen. Här är det måleri som gäller, men på många olika sätt. Underlaget kan bestå av plexiglas som hos Erika Adamsson och Elina Ruohonen, eller av gamla båtsegel som hos Tiina Vainio. Många olika målningstekniker och färger har använts och man kan fortfarande känna lukten av färgerna i vissa rum. Så färskt är det. Och omväxlande.


Program utöver det vanliga

Och det är inte bara utställningen Stickprov som är aktuell på WAM just nu. Det ordnas exempelvis bildkonstverkstad för hela familjen om lördagar den 11.4.-16.5 kl 10.30-15 (dock inte den 18.4.). Det blir ett Barnveckoslut 18.4-19.4. Det ordnas babyguidning och -verkstad på svenska onsdagen den 22.4 kl 10.30. Barnens musiksalong arrangeras i samarbete med Åbo Filharmoniska orkester lördagen den 25.4. kl 14.

Det blir också After work-kväll onsdagen den 6.5. kl 16-20 med dans av Nina Renvall. Hon dansar också på söndag 10.5. kl 15.