Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nya planer för FantaSea i Jakobstad

Från 2015
Uppdaterad 26.03.2015 05:58.
FantaSea området i Jakobstad
Bildtext FantaSea området i Jakobstad
Bild: Yle/ Kjell Vikman

Kittholmen området i Jakobstad där bland annat FantaSea parken finns får en detaljplan. Planen kommer till påseende om en knapp vecka och den möjliggör en utbyggnad av området..

Företagaren Timo Mäkipelto har i 7-8 års tid drivit verksamheten vid FantaSea parken som ägs av staden. Utvecklingen på området har bromsats upp eftersom en detaljplan för området saknats.

Förslaget till detaljplan täcker förutom FantaSea området, småbåtshamnen, badstranden vid Kittholmen , SSJ:s område och Rummelgrundet.

Timo Mäkipelto har visioner för FantaSea området. Det handlar dels om stugor och husvagnsparkering men också om vidlyftigare planer.

Madonn
Bildtext Timo Mäkipelto
Bild: EPA

- Den nya detaljplanen möjliggör en utbyggnad av området men sen är det en annan fråga vad man får lov att bygga, säger Timo Mäkipelto.

- Det finns en stor brist på innebandyhallar i Jakobstad, här skulle det finnas plats för en mångfunktionshall där också konserter kunde ordnas och olika sorters idrottsevenemang.

Tekniska nämnden i Jakobstad godkände på tisdagen förslaget till detaljplan för Kittholmen området. Planen läggs till påseende 30.3-29.4 2015.

Utvecklingen av hamnområdet runt Fantasea parken går trögt - Spela upp på Arenan