Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Filmer som utspelar sig i hotell

Från 2015
Lillete Dubey, Richard Gere, The Second Best Exotic Marigold Hotel
Bildtext Lillete Dubey och Richard Gere i premiärfilmen The Second Best Exotic Marigold Hotel.

Transvestiter, barn och galna yxmördare hittas i vår topp trea.

The Second Best Exotic Marigold Hotel har Finlandspremiär. Tänk att en film om brittiska pensionärer på ett hotell i Indien var så pass populär att den fått en uppföljare. Aningen mer otippat än att till exempel The Avengers fick en uppföljare.

Filmhistorien är fylld med minnesvärda alster som utseplar sig i diverse hotell. Vi listar en topp trea.

3. Some Like It Hot (1959)

Filmen som av många anses vara den bästa komedin genom tiderna. Marilyn Monroe spelar Sugar Cane, en sångerska som alla män är intresserade av. Inklusive Joe (Tony Curtis) och Jerry (Jack Lemmon), två karlar utklädda till kvinnor på flykt från maffian. En klassiker som huvudsakligen spelades in vid Hotel del Coronado i Kalifornien.

2. Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Kevin tappar bort sin familj, igen! (eller var det tvärtom?) Den här gången yrar han bort sig i New York. Han har dock tillgång till pappas konto så han behöver inte sova på en parkbänk. I stället tar han in på The Plaza Hotel i Manhattan. Hotellpersonalen är behållningen här, spelade av bland andra Tim Curry och Rob Schneider. Tillsammans med Macaulay Culkin levererar de filmseriens i särklass bästa scen. Kolla in den här nedan!

1. The Shining (1980)

The Overlook Hotel, det mest skrämmande hotellet någonsin? En av filmhistoriens mest hyllade verk inom skräckgenren. Baserad på en roman av Stephen King med mästerregissören Stanley Kubrick bakom rodret och Jack Nicholson framför kameran. Insidan av hotellet spelades in i en studio. Utsidan utgörs av Timberline Lodge i Mount Hood, Oregon. Om du någon gång besöker ett läskigt hotell med långa ångestframkallande korridorer finns det en oskriven regel att du måste ta en selfie och tagga den med #TheShining.