Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Fast & Furious bästa scener

Michelle Rodriguez & Vin Diesel
Bildtext Vin Diesel är själva bränslet i Fast & Furious-serien.

En topp trea bästa scenerna ur Fast & Furious, varsågoda.

Nästa onsdag gäller det att fila på topplocket och rensa förgasaren. Okej, jag är ingen bilexpert och kan inget om att trimma bilar. Det jag däremot vet är att den sjunde filmen i historiens bästa filmserie har premiär, Fast & Furious 7. Paul Walkers sista film och samtidigt en hyllning till hans livsverk som stavas snabba bilar av främst japansk kvalitet.

För att värma upp inför denna filmatiska högtid bjuder filmkammaren på en topp trea i bästa scener ur Fast & Furious seriens digra historia.

3. Hobbs handskakning

Fast & Furious 6 (2011)

DEA-agenten Hobbs (Dwayne Johnson) gjorde debut i den femte filmen och blev direkt en publikfavorit. Scenen då han etablerar sin alfastatus är vacker i sin enkelhet.

2. Dom och Brian tävlar mot en Ferrari

The Fast and the Furious (2001)

Visst, scenen känns nu fjorton år senare aningen töntig och påklistrad men när Dom och Brian i sin Toyota Supra tävlar mot en Ferrari är en klassiker och etablerar fint hela stämningen i filmserien.

1. Hobbs comeback

Roman (Tyrese Gibson) bråkar med Hobbs och får tillbaka en rejäl verbal snytning. Scenen lär vara helt improviserad och Ludacris reaktion är äkta. Dwayne Johnson, vilken skådespelare!