Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Gissa signaturmelodin

Från 2015
Uppdaterad 26.03.2015 16:21.
X-files
Bildtext Minns du Mulder och Scully?
Bild: X-Files Facebook-sida.

Hurra! Det kommer att göras nya avsnitt av X-Files. Serien som har den mest skrämmande signaturmelodin någonsin inspirerade oss att minnas andra fina signaturer.

Scifinördarna och 90-talisterna blev glada över nyheten om att det kommer att göras nya avsnitt av X-files. Produktionen börjar på sommaren. En av 90-talets kultserier gör comeback efter en 13 års paus. De ursprungliga skådisarna Gillian Andersson och David Duchovny kommer att spela FBI-agenterna Dana Scully och Fox Mulder som utreder paranormala fenomen.

De hängivna fansen fick följa med agenterna i nio säsonger med start år 1993. Också två filmer har gjorts baserade på serien, den senaste år 2008. Serien var ett globalt fenomen som formade popkulturen.

Den mest skrämmande signaturmelodin?

Många av oss var ganska unga när serien sändes, och det är inte alls ovanligt att folk berättar om mardrömmar de hade efter att ha sett ett avsnitt. Men ändå ville man se. Signaturen i X-Files är en melodi som med årens lopp blev ikonisk, och nackhåren reser sig fortfarande på många när de hör den.

Du kan fräscha upp ditt minne genom att se signaturen i äkta vhs-kvalitet här.

Gissa signaturen och vinn en X3M-kaffemugg

Vi blev inspirerade av signaturmelodier och nynnade på de bästa. Det resulterade i detta mästerverk. Kan du gissa vilka tv-serier det är fråga om? Den som först gissar alla sex rätt vinner en X3M-kaffemugg. Delta genom att kommentera här under.

The truth is out there.

Mer om ämnet på Yle Arenan