Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Fem frågor till Torp

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 12:40.
Det åländska heavy metall-bandet Torp
Bildtext Torparmetall
Bild: Emil Torp (Ei saa käyttää ilman lupaa)

Åländska bandet Torp har bara hunnit släppa en digital singel, men mer är på kommande. Vi får höra oss för om torparmetall och den åländska scenen med fem snabba frågor till Emil Torp.

1. Ni säger att ni spelar old school thrash metal och att er depressiva musik är lika ”grå, kall och arg som vintervindarna på sjön som håller er som gisslan i månader”. Hur ser den åländska metallscenen ut?

Den åländska metallscenen mår rätt bra trots liten publik (30.000 invånare på hela holmen). Vorum står för dödsmetallen, de har ju turnerat lite runtom i Europa. Bröilers Öf Death håller den tunga metallens flagga högt. Red Room Ensemble spelar melodiös snabb metal.

Torp står för den mera skramlande och råa Thrashmetallen. Finns flera coverband med som Fury och Licks of Legacy, båda fyller lokalerna varje spelning.

2. Er singel heter ”torparjävlar”. Vad har ni emot torpare?

Vi är torpare och fyllda av självförakt, därav vår arga musik

3. Ni gör också en cover på Celtic Frosts ”The Usurper”. Vilket av Tom Warriors band är bäst: Hellhammer, Celtic Frost eller Triptykon?

Celtic Frost och då de tre första skivorna Morbid Tales, To Mega Therion och Into the Pandemonium. Efter det barkade det åt tallskogen.

(Här vill Lasse invända att fjärde skivan Vanity/Nemesis är en underskattad skiva. Saakelis kova!)

4. Hur många skivor/singlar har ni gett ut och vad har ni för utgivningsplaner i framtiden?

En singel släppt, endast digitalt ännu. Kommer under våren en vinyl-EP som är under inspelning just nu. Där är det snabbare låtar än på första releasen. Förhoppningsvis bara tiden räcker till så kommer det en fullängdare senare under året

5. Har ni kastat, eller hur förhåller ni er till att kasta ut en tv från hotellrummets fönster?

Vi förhåller oss väldigt positiva till det. Vid framtida spelningar kommer vi att kräva att det finns en gammeldags Tjock-TV i varje hotellrum.

Lyssna på Torp på Soundcloud

Torp i Spotify

Metallväktarna