Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Slå inte Stenström hårt i ansiktet

Från 2015
Uppdaterad 26.03.2015 16:50.
Thomas Stenström
Bildtext Thomas Stenström spelar i Finland på fredag (27.3). Vi träffade honom i Stockholm.

Ja, Thomas Stenström har fått på käften på grund av sin låt "Slå mig hårt i ansiktet". Vi intervjuar Thomas inför finlandsspelningen på fredag.

Thomas Stenström slog igenom hårt med låtarna Slå mig hårt i ansiktet, samt Forever Young förra året. Bägge titlarna skriker efter svar på uppenbara frågor. Vi reste tidigare i år till Thomas hemmaplan, Stockholm, för att snacka med honom inför hans debutspelning i Finland nu på fredag (27.3).

- Slå mig hårt i ansiktet handlar om att vakna till, säger Thomas. Vi alla skulle behöva en liten snyting nu och då för att inte bli passiva eller och fastna i rutiner.

Det är givetvis inte gratis att uppträda med en låt som heter Slå mig hårt på käften. Så klart har Thomas fått på käften.

- En gång så stod jag längst fram vid kravallstaketet då jag sjöng den låten. Alla sjöng med, stämningen var otrolig och jag ville komma så nära publiken som möjligt, minns Thomas. Plötsligt så lägger någon en rejäl smäll i ansiktet på mig mitt under låten. Jag läste honom en liten läxa efter det, men jag inser det roliga i situationen nu i efterhand, skrattar Thomas

Thomas Stenström intervjuas av Kjell Simosas på Roxy Recordings i Stockholm
Bildtext Kjell Simosas intervjuar Thomas Stenström på hans skivbolag i Stockholm.

Pinsamma låtar?

Vi kommer in på det här med pinsamma låtar och vad man svara i intervjuer när folk frågar om ens influenser.

- Visst har jag lyssnat massvis på The Beatles och Bob Dylan, men det är ju så tråkigt att berätta att man blivit inspirerad av dom, säger Thomas Stenström. Jag är mycket mer intresserad av mindre typiska influenser.

En annan hit som Thomas gav ut förra året är Forever Young. Låten har samma namn som Alphavilles dunderhit från 1984, Forever Young.

- Jag älskar den låten och har alltid gjort det, erkänner Thomas. Fast det är kanske nog en låt som jag stänger av ifall någon kommer på besök eller ringer mig om jag lyssnar på den hemma.

Alla har vi våra skämslåtar, och Thomas har inga problem med att prata om dessa

- Vem Tänder Stjärnorna är en fantastisk låt. Och en låt som jag tyckte massor om i tiderna var Mmmbop av Hanson, fnissar Thomas Stenström. Fast sedan fick jag höra att de inte spelar själv på låten och då tappade jag helt respekt för dem.

Thomas Stenström hade ett otroligt framgångsrikt år hemma i Sverige år 2014. 27.3 uppträder han för första gången någonsin i Finland, på Kuudes Linja i Helsingfors.

Programmet är inte längre tillgängligt