Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ødegaard historisk igen – tung förlust för Norge

Från 2015
Uppdaterad 29.03.2015 10:45.
Martin Ödegaard flyttar till Real Madrid.
Bild: EPA/TorErikSchroeder/AllOverPress

Supertalangen Martin Ødegaard skrev på lördagen in sig i historieböckerna som den yngsta spelaren någonsin att starta en EM-kvalmatch. Ødegaard spelade 90 minuter när Norge förlorade mot Kroatien.

Martin Ødegaard är bara 16 år och 101 dagar men redan nu har han ingått i startelvan i en EM-kvalmatch. Därmed är han den yngsta spelaren någonsin att starta en kvalmatch.

Förra hösten blev han också historisk som den yngsta spelaren någonsin att spela en kvalmatch när hoppade in i matchen mot Bulgarien. Ødegaard var då 15 år och 300 dagar.

Ødegaard som i januari flyttade till Spanien och Real Madrids juniorlag kunde ändå inte hjälpa Norge till seger för Kroatien var klart bättre och vann med hela 5-1.

Kroatien toppar gruppen på tretton poäng, två pinnar före Italien som spelade oavgjort 2-2 borta mot Bulgarien. Norge är trea på nio poäng.

Enkel seger för Island

Lars Lagerbäcks Island hade inga problem med att besegra Kazakstan på bortaplan med 3-0. Veteranen Eidur Gudjohnsen gjorde Islands första mål medan Birkir Bjarnarson svarade för två mål.

Island fick också stor hjälp av Lettland som spelade 1-1 mot gruppettan Tjeckien. Island är nu tvåa i gruppen en poäng bakom Tjeckien.

Trea är Holland som tack vare ett stopptidsmål av Wesley Sneijder mot Turkiet undvek sin första kvalförlust på hemmaplan på tiotals år. Holland är hela fem poäng bakom Island.

Resultat:

Grupp A
Kazakstan – Island 0-3
Tjeckien – Lettland 1-1
Holland – Turkiet 1-1

Grupp B
Israel – Wales 0-3
Andorra – Bosnien-Hercegovina 0-3
Belgien – Cypern 5-0

Grupp H
Kroatien – Norge 5-1
Azerbajdzjan – Malta 2-0
Bulgarien – Italien 2-2