Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lagkaptenen lugn inför ödesmatchen

Från 2015
Uppdaterad 28.03.2015 22:21.
Niklas Moisander och Tim Sparv
Bild: EPA/CSABA KRIZSAN

Mycket står på spel när Finland möter Nordirland på bortaplan på söndagen. Lagkaptenen Niklas Moisander är ändå lugn och säger att stämningen är god i laget.

Finland fick inte alls den utdelning som man hade önskat under höstens kvalmatcher och nu är pressen stor på laget inför söndagens match. Lagkaptenen Niklas Moisander ger ändå lugnande besked, laget är redo.

- Visst är pressen stor på oss men så är det alltid i stora matcher. Matchen är viktig men precis som tidigare så tar vi en match i taget. Det enda som gäller är naturligtvis seger men det kommer också fler matcher efter den här så vi känner ingen panik, säger Moisander till Yle.

Vet vad som krävs

Laget har några bra träningar bakom sig och nu gäller det bara att ta med sig den goda känslan in på planen.

- Stämningen i laget är bra och vi har en bra träningsvecka bakom oss. Allt börjar vara klart, vi har tittat mycket på Nordirlands matcher och även på våra egna matcher. Vi vet vad som måste förbättras, säger Moisander.

I höstens inledande matcher lyckads Finland bara göra fyra mål och på den punkten måste det nu ske en förändring. Moisander tror att Nordirland kommer att satsa på försvar och låta Finland hålla i bollen.

- Det blir en tuff utmaning för de förvarar hårt och satsar på kontringar. Troligtvis kommer vi att ha mycket boll och de kommer att försöka kontra, då gäller det för backarna att vara vakna. De har en stark anfallare i Kyle Lafferty, han har gjort mål i kvalet och han kommer att bli en stor utmaning för oss, säger Moisander.