Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Knights spurt räckte inte till i Nyslott

Från 2015
Uppdaterad 02.04.2015 10:39.
Knights Teemu Manninen i mitten, Teemu-Petteri Tuominen till vänster
Bildtext Teemu Manninen och Teemu-Petteri Tuovinen (till vänster) kämpar om bollen mot en Top Teamspelare. (Bild från första kvalmatchen).

Det blir en tredje och avgörande match i herrarnas division 1-kval i innebandy. FBC Raseborg Knights förlorade nämligen den andra kvalmatchen som spelades på söndagen i Nyslott.

Matchen slutade 7-6 (1-0, 2-1, 4-5)

I första perioden lyckades inte Knights överlista Miikka Behm i hemmamålet. Top Teams målvakt stoppade 10 skott, Fredrik Hollsten i Knights mål parerade två skott.

Första periodens enda mål var ett självmål av Knights.

I andra periodens sjunde matchminut kvitterade Wilhelm Wainio på Andre Artzens passning. Målet kom i numerärt överläge.

Hemmalaget lyckades ändå rycka ifrån och gick till pausvila i 3-1 ledning. Målskyttar för Top Team i den andra perioden var Timo Käck (straffslag) och Jani Laakkonen.

Målrik tredje period

Knights - Top Team 28.3.2015
Bildtext Det blir en tredje match mellan Knights och Top Team. (Bild från första kvalmatchen).

Åtta sekunder in i sista perioden reducerade Knights lagkapten Aki Korkiakoski till 3-2. Passningen kom från Tomi Åsten.

Efter det gjorde hemmalaget tre mål på mindre än fyra minuter och ställningen var 6-2 till Top Team.

Sampsa Stigell (Teemu Manninen) och Rasmus Hellström (Andre Artzen) gjorde var sitt mål till Raseborgslaget. Med fyra minuter och 20 sekunder kvar att spela slog Timo Käck in 7-4.

Då matchuret visade 55.58 reducerade William Johnsson (Wilhelm Wainio) till 7-5. En knapp minut senare gjorde Waino 7-6 på Janne Holopainens assist.

I en och en halv minut spelade sedan Knights utan målvakt och med en sjätte utespelare. Den här gången gav detta inte önskat resultat.

Matchen i Nyslott sågs av drygt 300 åskådare.

Ställningen i serien är nu 1-1 i matchsegrar. På måndag (6.4) möts lagen i en tredje och avgörande match i Påminne.

Segraren från den matchen möter vinnaren från matchparet FBC Turku – Kellon Lyönti i den följande och avgörande kvalomgången. Den första matchen lagen emellan slutade 10-8 till Åbolaget FBC Turku i Uleåborg.

Lagen möts igen på långfredagen i Åbo.

Också kvalets tredje skede avgörs i en matchserie på bäst av tre. Det betyder att laget som vinner två matcher avancerar till division 1 för säsongen 2015-16.

Knights vann första kvalmatchen

Artikeln korrigerades 2.4 kl. 10:39 med uppgifterna om att Knights match spelas 6.4 och inte 4.4 som tidigare var aktuellt.