Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fiasko igen – förlust i Belfast

Från 2015
Uppdaterad 29.03.2015 22:45.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Nordirland–Finland 2–1 – se höjdpunkterna! - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Finlands kvalfiasko fortsatte på söndagen när Nordirland var starkare på hemmaplan och vann med 2-1. Kyle Lafferty gjorde hemmalagets båda mål.

Ödesmatchen mot Nordirland blev ett praktfiasko för Finlands fotbollsherrar. Nordirland vann matchen helt rättvist med 2-1. De två direktplatserna till EM i Frankrike nästa år börjar nu vara väldigt långt borta för Finland.

Finland inledde ändå matchen lovande och Teemu Pukki hade tidigt en bra chans men Nordirlands målvakt Roy Carroll kunde styra Pukkis skott till en hörna.

I den nionde minuten trodde alla att Chris Baird hade fört upp Nordirland i ledning efter en hörna men den assisterande domaren vinkade av för offside till hemmaspelarnas stora ilska.

Nordirland började ta över matchen i mitten av den första halvleken och i den 27:e minuten hade Connor McLaughlin ett gyllene läge att föra upp hemmalaget i ledning. Lukas Hradecky gjorde ändå en jätteräddning och lyckades styra bollen till hörna. Målchansen uppstod efter en usel passning av Finlands lagkapten Niklas Moisander.

Inför matchen pratade de finländska spelarna om att man måste se upp med Kyle Lafferty men trots det kunde Lafferty sätta 1-0 i den 33:e minuten efter ett snyggt volleyskott. Och samme Lafferty var framme igen i den 38:e minuten och nickade in 2-0 för Nordirland. Lafferty hade två blåvita försvarare mot sig men nådde ändå högst på bollen.

Sadik hoppade in och nätade

I den andra halvleken hade Finland väldigt svårt att skapa ordentliga målchanser medan Nordirland mest gick in för att säkra sin ledning.

Med 20 minuter kvar av matchen försökte Mixu Paatelainen väcka laget genom att byta ut Teemu Pukki och ta in Berat Sadik. Och laget fick också utdelning på stopptid när Sadik lyckades bryta Finlands långa måltorka.

Finland försökte skapa chanser under slutskedet av matchen men laget lyckades inte och Nordirland vann med 2-1.

- Det är väldigt tungt just nu. Det är en stor besvikelse och ingen är nöjd med den här matchen, sa målskyttet Berat Sadik till Yle efter matchen.

I samma grupp besegrade också Rumänien Färöarna med 1-0. Rumänien toppar tabellen på tretton poäng medan Nordirland är tvåa på tolv poäng. Finland är kvar på fjärde plats med sina fyra poäng.

Läs också: Paatelainen sitter kvar
Läs också: Kolumn: Mixus ord klingar allt mer falskt.

Resultat:

Nordirland – Finland 2-1
1-0 Kyle Lafferty (33min)
2-0 Kyle Lafferty (38 min)
2-1 Berat Sadik (90 min)

Rumänien – Färöarna
1-0 Claudiu Keserü (21min)