Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Paatelainen sitter kvar

Från 2015
Uppdaterad 29.03.2015 22:46.
Mixu Paatelainen, maj 2012

Finlands chefstränare Mixu Paatelainen har inga planera på att avgå trots förlusten mot Nordirland på söndagen.

Finlands dröm om en plats i EM börjar nu vara väldigt långt borta. Mixu Paatelainen har tidigare fått utstå mycket kritik på grund av de dåliga resultaten under hösten och även efter söndagens förlust. Han har ändå inga planer på att avgå.

- Bollförbundet har meddelat att jag leder laget under hela kvalet och så ska jag också göra. Vi kommer att kämpa vidare och försöka ta så många poäng som möjligt, sa Paatelainen till Yle efter matchen.

Söndagens match mot Nordirland avgjordes redan i den första halvleken när Kyle Lafferty gjorde hemmalaget båda mål. Trots en sen reducering av Berat Sadik så lyckades Finland inte få med sig några poäng från matchen.

- Igen var vi för dåliga i försvarsspelet trots att vi har tränat på det under hela den här veckan. Vi skapade chanser i den första halvleken men vi sköt inte tillräckligt ofta. Skjuter man inte så gör man heller inte mål, säger Paatelainen.

Paatelainen var heller inte speciellt nöjd med domarnas insats i matchen och han menar att Finland borde ha fått en straff i den första halvleken.

- Det är en solklar straff när Sebastian Sorsa fälldes. Det är små saker som avgör, säger Paatelainen.

Läs också: Kolumn: Mixus ord klingar allt mer falskt