Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Kärlekens väg tar form

Från 2015
Uppdaterad 31.03.2015 15:28.
fasadbelysta sibbo kyrka
Bildtext Sibbo kyrka är en av skådeplatsenra för Kärlekens väg.
Bild: Yle/Stefan Härus

På långfredagen får Sibboborna uppleva en lokal påskvandring. Kärlekens väg är inte nödvändigtvis för de minsta i familjen.

I påsktider brukar det ordnas en påskvandring, eller Via Crucis, på olika håll i världen.

På långfredagen får Sibbo en egen variant av passionsspelet. Evenemanget har fått namnet Kärlekens väg. Som producent och spindel i nätet fungerar ungdomsarbetare Patrik Frisk.

- Det blir en påskvandring med tre olika scener, musik och dramatiseringar och olika effekter. Vi kommer att använda gamla kyrkan, prästgårdens trädgård och Sibbo kyrka. En utescen och två inomhus med andra ord, berättar Frisk.

Föräldrar som funderar på att ta med sig barnen uppmanas att tänka efter. Vissa scener kan vara ganska effektfulla. Frisk räknar ändå med att föräldrar kan använda det egna omdömet för att avgöra om barnet klarar av scenerna.

- Det kan förstås vara bra att prata med barnet först och förklara vad det här går ut på, menar Frisk.

Mellan 20 och 30 personer har varit med och byggt upp Kärlekens väg. Frisk berättar att det är många bekanta som har samlats kring projektet. Gänget har satt ihop allt ganska hastigt utan någon jättebudget.

Det är mycket oklart om det kommer att bli en tradition av Kärlekens väg.

- Vi får se hur det går, kommenterar Patrik Frisk.

Påskvandringen börjar vid Gamla kyrkan i Sibbo. Tidpunkten är långfredagen kl.19. Mera info hittar du på Sibbo svenska församlings webbplats.