Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Nya Vermochefen sadlade om från försäkringsbranschen

Från 2015
Pia Blom-Johansson tillsammans med hästen Valley de Bene. Hon är Vermos nya vd.
Bildtext Pia Blom-Johansson tillsammans med hästen Valley de Bene i gäststallet på Vermo travbana.
Bild: Yle / Ted Urho

Det är främst äldre herremän som hittar till travbanan i Alberga i dagens läge. Det vill Vermos nya vd Pia Blom-Johansson råda bot på.

Den nya travbasen Pia Blom-Johansson har inte ännu fått nycklarna till travbanan. Vi träffas ute på trappan, i det regn och rusk som karaktäriserat de sista dagarna i mars för att tala om huvudtravbanans framtid.

Officiellt tillträder hon den 18 maj och är tills dess lite sparsam med framtidsvisionerna.

- Jag har inte suttit ned med styrelsen ännu för att gå igenom alla mina tankar och planer för travbanan, berättar hon.

Gubbar och V65

Pia Blom-Johansson bekräftar att många människor har en förutfattad mening om att travsport handlar om penningspelande äldre män. Den bilden strävar hon efter att ändra på.

- Jag tror att travsport är något som kan intressera en bredare publik. Särskilt skulle jag vilja se fler unga kvinnor i branschen, säger hon.

Själv kommer hon helt utifrån travbranschen. Blom-Johansson rekryterades till vd-jobbet från sin konsultbyrå, innan dess jobbade hon med djurförsäkringar på Lokaltapiola.

Eget stall

I det regniga och ruskiga vädret bestämmer vi oss för att ta fotona till artikeln inomhus. Ett stall ligger lämpligt nära och vi går in. Stallmiljön är bekant för Blom-Johansson, hon har själv fött upp ett flertal hästar.

- Fast nu har jag bara en egen häst kvar som jag brukar rida med, berättar den vana ryttaren.

Travsportens värld med vadslagning och kapplöpning är hon inte så bekant med.

- Jag har nog någon gång spelat på hästar, men det var ett par år sedan. Så det är en aspekt av den här branschen som jag ännu behöver sätta mig in i.

Mer om ämnet på Yle Arenan