Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

PKN filmade Finlands vykort

Från 2015
Uppdaterad 05.04.2015 16:13.
Pelle Miljoona och Pertti Kurikan Nimipäivät.
Bildtext Pelle Miljoona önskade Pertti Kurikan Nimipäivät en trevlig resa och lycka till i Wien.
Bild: Yle / Harri Hakanen

Det så kallade vykortet som visas i rutan före varje land uppträder i Eurovisionen spelades in på onsdag i Helsingfors. I klippet ses förutom Pertti Kurikan Nimipäivät också Pelle Miljoona.

Ett filmteam från Österrikes nationella tv-bolag ORF besökte i onsdags Helsingfors för att filma den första delen av Finlands Eurovisionsvykort. Filmteamet håller som bäst på att resa runt till de fyrtio deltagarländerna i Europa och Australien.

Varje vykort är fyrtio sekunder långt. Den första delen är 15 sekunder lång och filmas i varje deltagares hemland och den andra delen är 25 sekunder lång och filmas i Österrike.

Varje vykort börjar med att de tävlande får ett paket levererat till sig i sin hemstad. I paketet finns en överraskning som avslöjar vilken aktivitet artisterna ska få prova på i Österrike.

Pelle Miljoona utklädd till posteljon levererar ett paket till PKN.
Bildtext Pelle Miljoona utklädd till brevbärare levererar ett paket till PKN.
Bild: Yle / Harri Hakanen

PKN får paketet levererat till sig av musikern Pelle Miljoona utklädd till brevbärare. Musikern är känd som punkens pionjär i Finland. Bandet visste inte att Pelle Miljoona skulle medverka i inspelningen och reaktionerna var därefter.

- Är du på riktigt Pelle Miljoona? Vad gör du här?

PKN började också spontant att sjunga på Pelle Miljoonas låt Juokse villi lapsi. Pelle Miljoonas riktiga namn är Petri Tiili.

Österrike nästa

Medlemmarna i Pertti Kurikan Nimipäivät flyger nästa vecka till Österrike för att filma in den andra delen av vykortet.

Vilket meddelande som gömde sig i paketet, och vilken aktivitet bandet får vara med om i Österrike får vi vänta och se. Vykortet visas i den första semifinalen den 19 maj där Finland tävlar med nummer fem.