Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Gissa valresultatet i riksdagsvalet!

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 13:15.
Bild på Göran Djupsund.
Bild: Yle

Går Centern mot en skrällseger? Är det Samlingspartiet som överraskar? Eller är det SFP som tar nya mandat? Här kan du delta i Svenska Yles valtippning och koras till Svenskfinlands främsta valexpert! Tippningen är avslutad.

Nu har du din chans att gå i valexperten Göran Djupsunds fotspår och leverera din egen förhandstippning om hur det här riksdagsvalet kommer att sluta. Inför valet har Svenska Yle utvecklat en valtippningmaskin som är öppen tills vallokalerna stänger klockan 20 på valdagen den 19 april 2015.

I valtippningen har vi listat alla riksdagspartier. I tippningen ska du ge dem den andel röster du tror att de får i valet. Också kategorin Övriga, alltså de partier som inte har representation i riksdagen, finns med. Segraren koras dagen efter valet enligt det valresultat som föreligger den 20 april kl. 9. Vinnare blir den som har minst felmarginal totalt. Kanske visar det sig då att det egentligen är du som borde släppas in i valstudion på tv för att spekulera om valresultatet?

Första pris är en rundvandring i riksdagen med en riksdagsledamot som segraren valt ut. Riksdagen arbetar efter valet i Sibeliusakademin, så det blir samtidigt en förevisning av nya och utmanande arbetsutrymmen. Vi bjuder också på lunch eller middag på en bättre restaurang i Helsingfors centrum i sällskap av representanter för Svenska Yle och resor tur-retur från hemorten till Helsingfors, inom Finland. Om flera gissningar är lika nära det rätta resultatet lottar vi ut segraren.

Du kan tippa anonymt om du vill, men om du vill delta i tävlingen måste du uppge kontaktuppgifter. Om du så önskar kan du också avslöja vilka partier du placerat i topp-tre genom att dela din tippningsrad på Facebook.

Uppdaterad 20.4.2015 kl.17.15: Valtippningen är avslutad, och därför har själva tippningen tagits bort och förklaring satts in.

Uppdaterad 21.4.2015 kl.18.07 med länk till den som vann tippningen.

Diskussion om artikeln