Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hur bra är Kontinen? - Möter toppmotstånd i natt

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Tennis, tennisspelare,
Bild: EPA

Henri Kontinen och Marin Draganja har varit en glödhet duo den här våren. Ännu har man ändå inte nått framgång i storturneringar, men i natt har paret chans att ta karriärens största seger.

Kontinen och Draganja möter Vasek Pospisil och Jack Sock i kvartsfinal i Masters-turneringen i Miami. Även om Kontinen/Draganja firat ATP-turneringsseger i två repriser den här våren skulle en seger i natt vara ännu större, det vill säga om man mäter framgång i rankingpoäng.

Tar man sig till semifinal i en Masters-turnering belönas man med 360 ATP-rankingpoäng, medan seger i en mindre turnering (som Kontinen/Draganja vunnit) är värd 250 poäng. En semifinalplats den här veckan skulle alltså ge Kontinen/Draganja duons största poängpott någonsin.

Motsåndet i Miami är av det tuffare slaget då det är Wimbeldon-vinnarna Jack Sock och Vasek Pospisil som står på andra sidan nätet. Duon vann i Indian Wells för en vecka sedan så man kan lugnt tala om ett av världens bästa dubbelpar.

Matchen är alltså en intressant mätare på hur bra Kontinen/Draganja egentligen är. Har de potential till stordåd redan i år?