Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Veckans nya låtar lämnar ingen kall

Från 2015
Uppdaterad 07.04.2015 09:55.
chris wolstenholme
Bildtext Muse är tillbaka med ny skiva.
Bild: EPA / Tor Erik Schroder

Många nya låtar att hugga tänderna i den här veckan.

Zedd ft. Selena Gomez / I Want You To Know
Samarbetet mellan tysk-ryske dj:n Zedd och amerikanske artisten och skådespelerskan Selena Gomez är veckans EDM-tillskott på spellistan. Låten kommer att finnas med på båda artisternas kommande album. Musikvideon släpptes den 10 mars och för tankarna till 70-tals disko.

Seinabo Sey / Poetic
Ännu en i raden Seinabo Sey-låtar med ett kort, kraftfullt namn.
Seinabo fortsätter vara lika magnetiskt trollbindande som alltid. Svenska Nöjesguiden träffade ganska rätt när de beskrev hennes musik som en bommbox i en kyrka. Och det bästa av allt... Snart uppträder hon på Svenska Talande Klubben i Helsingfors.

Muse / Dead inside
Öppningsspåret på Muse nya album Drones är berättelsen om förlorat hopp och förlorad tro på kärlek. Enligt bandmedlemmarna är det också början på den berättelse som utspelar sig genom skivans låtar. Protagonisten förlorar allt hopp och känner sig död på insidan.
Starka 80-talsinfluenser och man kan höra slängar av såväl Prince som Depeche Mode mellan raderna.

Matoma & The Notorious B.I.G / Old thing back
Det är alltid lika skönt när någon lyckas remixa och lägga några vackra sångslingor på legendariske Notorius BIG:s texter. Biggie är ett av de riktigt tunga namnen inom genren och det här är varken första eller sista gången vi postumt får njuta av hans groove och flow. Artisten Matoma i sin tur är en ganska ny förmåga inom tropical house-genren, som gått från klarhet till klarhet. Den här sommaren är han en av huvudartisterna på festivaler både i hemlandet Norge och i Kanada.

Rihanna / Bitch better have my money
Uppföljaren till FourFiveSeconds som andra singel ut från Rihannas kommande album heter Bitch better have my money. En perfekt låt att lyssna till exempelvis innan man ringer upp Folkpensionsanstalten för att kolla var studiestödet dröjer. Frågan är bara ifall du behöver göra det om du som Rihanna kör en Maserati och bor i ett skyffe på 12 miljoner dollar...

Klippet fanns inte längre kvar på Youtube 2.1.2023 och hänvisningen togs bort.

Hozier / Someone new
Allt den irländske sångaren Hozier rör vid verkar förvandlas till guld. Känner du igen kvinnan i videon? Ett tips: Game of Thrones!

Will Sparks ft. Wiley & Elen Levon / Ah yeah so what
Ah Yeah! släpptes redan år 2012 av den australiensiske producenten Will Sparks. Nu hoppar den in på vår spellista i form av en nyutgåva från 2014. Ah yeah so what är ett samarbete mellan Sparks, sångaren Elen Levon och rapparen Wiley.

Måns Zelmerlöw / Heroes
Sveriges bidrag till årets upplaga av Eurovisionsfestivalen behöver knappast någon större introduktion. Måns har hyllats för sin scennärvaro, men det finns de som tycker att Heroes är alltför lik David Guettas Lovers on the Sun och Aviciis The Nights. Frågan är hur stark låten är utan den imponerande scenografin.

Så här ser hela spellistan ut

Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.