Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kändisfabriken levererar

Från 2015
Kändisfabriken
Bildtext Stubbpack Shakur, Kjellie Goulding och Pitbulla-Maj Wideroos.

Äh, vad säger ni - dags för lite nya stjärnor i den finlandssvenska kändisvärlden, eller hur?

De tillfälliga morgonmänniskorna Dan Granqvist, Pernilla Karlsson och Tommy Nordlund kände precis så här, och grundade Kändisfabriken. Konceptet är enkelt: skicka in två kända typer i fabriken, smält ihop dem, och ut kommer en helt nyfödd stjärna med grym talang och världens arenor för sina fötter.

Gör dig beredd på att lajka en hel drös nya kändisar den närmaste framtiden.

Pitbulla-Maj

Pitbulla-Maj Wideroos

(Pitbull / Ulla-Maj Wideroos)
From Närpes to Miami. Här kan vi förvänta oss snärtiga nödrim, a-listekompisar som namedroppas (tänk "going down like Chris Brown on C to the Alle Haglund" och så vidare). Pitbullar finns det säkert redan smaskiga recept på i nån pärm i riksdagen.

Stubbpac

Alexander Stubbpac Shakur

(Alexander Stubb / Tupac Shakur)
Det får väl bli någon form av hologramlösning här, men Stubbpac är en given hit. Tänk flashig huvudduk i kombination med gangsta-bling-bling-tänder och vassa referenser till varierande homies. Merkel och Harlem i samma vers - det måste gå!

Kjellie

Kjellie Goulding

(Kjell Simosas / Ellie Goulding)
Ellie har garanterat metalpotential, det är till och med antagligen den vägen hon alltid velat gå (kolla nu bara på exet Skrillex - en Kjell-kopia, åtminstone om man kisar). Det är bara att slänga in ett gäng gitarrer, doppa håret i tjära och dra på en t-tröja med nåt bandnamn vi inte ens får skriva ut här utan att bli stämda, och succén är given.

Timbuktumas Lundin

(Timbuktu / Thomas Lundin)
Det är uppenbart att det bor en välformulerad ultra-ilska inom Thomas Lundin, och med hjälp av krascha-hårddiskarna-Timbuktu skulle det här världens snällaste Frankensteins monster kunna inta vilken arena som helst och blåsa skallen av fansen, fast sådär på ett vänligt sätt.

Redramadonna

(Redrama / Madonna)
Madonnas nya är kanske ingen höjdare, det är hög tid att kombinera hennes långa poperfarenhet med Redramas fräscha hitkänsla. Vi tänker oss fortsatta hyllningar till Manhattan - som ju egentligen ligger i Grankulla som alla vet.

Westleif Jacobsson

(Westlife / Leif Jacobsson)
Pojkbandstrenden verkar vägra dö, men kunde kanske må bra av att växa upp lite. Tänk dyra slipsar och bubbelvatten från Schweiz i konferensrum. De blåögda kärleksballaderna kunde lätt bytas ut mot mer realistiska låtar om den perfekta fondansökan eller livet på resa med 10-årigt stipendium i bagaget.

Rammsteino Grön

(Rammstein / Eino Grön)
Tysklands lite hårdare variant av Thorleifs skulle gifta sig fullkomligt med Finlands egen dödsmetalmästare. Samma hårda riff och en brinnande dildo som mikrofon, och med all hårspray som krävs för Einos frisyrer vore en tändsticka antagligen det enda som krävs för att förvandla tupén till en imponerande hårdrocksfackla. Till och med albumtitlarna är bara att slå ihop: "Reise, Reise, merellä ja kotisatamassa" är garanterat en blivande klassiker.

Mer om ämnet på Yle Arenan