Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

PM för påskhelgen

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Pellinge kursgård
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Mataffärerna och Alko är stängda stora delar av påsken och i kollektivtrafikens tidtabeller förekommer ändringar. Så här ser påskens tidtabeller ut!

Mataffärerna får ha normala öppettider på skärtorsdagen den 2 april mellan kl. 7-21. Små affärer får ha öppet till och med kl. 24.

På långfredag den 3 april är mataffärerna stängda med undantag av små dagligvaruaffärer. Påskafton den 4 april får mindre mataffärer ha normala öppettider och större får ha öppet mellan kl. 7-18.

Påskdagen den 5 april är mataffärerna stängda med undantag av små affärer. Annandag påsk den 6 april får dagligvaruaffärer ha öppet i fyra timmar mellan kl. 8-18 med vissa undantag, som får ha öppet längre.

Alko har normala öppettider ännu på skärtorsdagen men stänger för hela påsken efter det och öppnar nästa gång tisdagen den 7 april.

Bankkontoren stänger kl. 13 på torsdag och öppnar igen på tisdagen efter påsk.

Postkontoren stänger huvudsakligen kl. 18 på skärtorsdag och öppnar på tisdag efter påsk, med undantag för huvudkontoret i Helsingfors som har öppet kl. 10-16 på påskafton den 4 april.

VR:s närtrafik följer fredagstidtabellen på skärtorsdag och normal tidtabell på lördag och söndag. På långfredagen och måndagen följer tågen huvudsakligen söndagstidtabellen, på fredag och söndag finns extrainsatta turer.

Fjärrtågstrafiken följer huvudsakligen fredagstidtabellen på skärtorsdagen och söndagstidtabellen på fredag. Flera extraturer finns insatta på morgonen.

På lördag och söndag följer trafiken huvudsakligen veckoslutstidtabellerna. På måndag gäller söndagtidtabellen med extrainsatta turer.

Busstrafiken i Helsingforsregionen följer fredagstidtabellen på skärtorsdagen och olika helgtidtabeller under påsken.

Fjärrtrafiksbussarna kör enligt flera olika undantagstidtabeller under påskhelgen.

Vägtrafiken väntas vara livlig redan på skärtorsdagen. Väglaget är omväxlande och halt speciellt om morgnarna. Automobilförbundets vägservicejour Operation videkisse nås hela påskhelgen via numret 0200 8080.