Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlandssvensk Luleåback hemlighetsfull om sin framtid

Från 2015
Uppdaterad 02.04.2015 11:25.
Marcus Fagerudd, Luleå, december 2014
Bildtext Marcus Fagerudd lämnar Luleå.
Bild: Yle

På tisdag meddelade SHL-laget Luleå Hockey att Marcus Fagerudd inte fortsätter i klubben. Rykten har fört honom bland annat till Ilves, men det enda han med säkerhet kan säga är att han har tackat nej till Vasa Sport.

Fagerudd kom till Luleå inför säsongen 2011-2012 och spenderade största delen av säsongen i klubbens juniorlag, där han slog klubbrekord i antal poäng med 50 poäng på 44 matcher.

De två följande säsongerna var han på lån i Asplöven innan han slog igenom i SHL med Luleå. Den gångna säsongen spelade han över 40 matcher i SHL och var med om att vinna Champions Hockey League med klubben. Trots det kände han att det var dags att byta omgivning.

- Jag kände att jag behöver en ny utmaning. Jag skulle nog säkert ha utvecklats där också, men för mig kändes det som om jag vill pröva något nytt. Jag har ändå varit där i fyra säsonger, säger Fagerudd till Yle Sporten.

- De ville förlänga, men jag bestämde mig ganska snabbt att jag inte skulle fortsätta.

Ilves ett alternativ

Rykten har placerat honom i den inhemska ishockeyligan och Tammerfors-klubben Ilves.

- Jag har inga kommentarer. Jag har haft en handfull klubbar från Finland och Sverige som jag har förhandlat med. Jag säger inte att de inte har varit med i bilden men jag säger inte heller att de har varit det.

IFK Lepplax-produkten skulle gärna återvända till Finland, där han senast spelade säsongen 2010-2011 med Ässäts juniorer. Men han utesluter inte en fortsättning i Sverige.

- För mig spelar det ingen roll, det är två bra ligor. Jag har aldrig spelat i Finland på seniornivå, så det skulle vara kul att pröva på det någon gång också, men det är inte alls omöjligt att jag stannar i Sverige.

Ett som är säkert är däremot att Fagerudd inte kommer att spela i Vasa Sport nästa säsong.

- Dem har jag tackat nej till. Jag kände att det inte var rätt för mig att åka dit i nuläget.