Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Räddad efter 66 dagar på havet

Från 2015
Uppdaterad 03.04.2015 20:29.

Efter att ha drivit omkring på Atlanten i två månader har amerikanen Louis Jordan räddats. Han säger sig ha överlevt på regnvatten och rå fisk.

Den 37-åriga Jordan anmäldes försvunnen den 29 januari. I slutet av februari avslutade kustbevakningen sin sökinsats men på torsdag upptäcktes han av ett förbipasserande fartyg utanför North Carolinas kust, ungefär 320 kilometer från land.

Lokala medier uppger att Jordans segelbåt hade kapsejsat och att han hittades sittandes på det upp och nervända skrovet. Jordan ska ha berättat att han överlevde dessa 66 dagar genom att dricka regnvatten och äta rå fisk som han lyckades fånga med händerna.

USA:s kustbevakning plockade upp Jordan med helikopter och återförenade honom med hans familj.

- Jag trodde att jag hade förlorat dig, var fadern Frank Jordans första ord då han fick träffa sin son, rapporterar CNN.

I intervjun med CNN säger Frank Jordan att han oroade sig för sin son, som är en oerfaren seglare, men att han höll hoppet upp eftersom han visste at han hade en bra båt.

- Han är inte bara fysiskt stark utan också andligt. Och han berättade att han bad hela tiden, så jag tror att det hjälpte honom mycket, säger Frank Jordan till CNN.

Förutom att ha skadat axeln uppges Jordan vara i gott skick.