Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Grekland lovar betala IMF-skuld

Från 2015
Uppdaterad 06.04.2015 10:08.
Yle Nyheter TV-nytt: Greklands finansminister prisar samtalen med IMF - Spela upp på Arenan

Grekland har lovat att betala sin skuld till Internationella valutafonden IMF senast den 9 april, då tidsfristen går ut. Den grekiske finansministern Gianis Varoufakis besökte IMF i Washington på söndagen.

IMF:s chef Christine Lagarde sade efter sitt möte med Varoufakis att Grekland lovat betala skulden senast på torsdagen. Lånet går på 450 miljoner euro.

Enligt Lagarde var både Varoufakis och hon ense om att den ständiga osäkerheten inte gagnar Grekland. Hon framhöll också att IMF vill fortsätta hjälpa grekerna att få upp tillväxten och sysselsättningen.

Varoufakis var nöjd

Finansminister Varoufakis sade för sin del efter mötet att det varit mycket produktivt. Den grekiska regeringen stöder reformer - vi är skyldiga det grekiska folket att göra vårt bästa, sade han.

Han sade också att han med Lagarde också diskuterat Greklands förhandlingar med övriga intressenter, bland annat EU, och hur effektiva de här förhandlingarna är. Enligt grekiska medieuppgifter vill Varoufakis nå en enighet med lånegivarna vid mötet med eurogruppen den 24 april.

Inför gårdagens möte i Washington antogs på vissa håll att regeringen i Aten skulle välja att betala ut löner till statliga tjänstemän i stället för att återbetala lån till IMF.

Diskussion om artikeln