Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Knights vidare i innebandykvalet

Från 2015
Uppdaterad 06.04.2015 19:29.
Teemu-Petteri Tuovinen, FCB Raseborg Knights.
Bildtext Teemu-Petteri Tuovinen gjorde ett mål för Knights.
Bild: Yle, Patric Westerlund

FBC Raseborg Knights drog ifrån i den tredje perioden i herrarnas kval till division 1 i innebandy. Efter två jämna perioder fick Top Team från Nyslott se sig besegrat med klara siffror.

Slutresultatet blev 7-1 (0-1, 2-0, 5-0)

Division 1-kvalet fortsatte i Påminnehallen i Pojo med en jämn första period. Periodens enda mål kom i den första matchminuten. Matchuret visade på 22 spelade sekunder då Tuomo Auravuo (Timo Käck) överlistade Fredrik Hollsten i hemmamålet.

Genast i början av andra perioden slog Teemu Manninen in kvitteringen. Jonas Weckström antecknades som passare till målet. Målet kom en minut och 40 sekunder in i perioden.

Dryga två minuter in i den tredje perioden gjorde Teemu Manninen sitt andra mål får dagen. Efter det var det Knights som förde matchen.

Knights bättre i tredje perioden

Ungefär tio minuter senare gjorde Rasmus Hellström 2-1 bakom gästernas målvakt Miikka Behm. Passningen kom av Henrik Himmelroos.

Inom loppet av två minuter (46.32 – 48.25) gjorde hemmalaget tre mål (Wilhelm Wainio, Teemu-Petteri Tuovinen, Rasmus Hellström) tre mål och matchens sista elva minuter spelades endast för att reglerna så kräver.

En dryg minut före slutsignalen fastställde Tomi Åsten slutresultatet 7-1.

Matchstatistiken finns här. Matchen sågs av drygt 400 åskådare.

Knights vann den första matchen med 10-3 i Påminne. Den andra matchen slutade 7-6 till Top Team. Den spelades i Nyslott.

Nöjd manager

Raseborgslagets manager Jan Malm var givetvis nöjd efter matchen.

- Motståndaren tröttnade hela tiden mot slutet och gjorde flera fel. Jag tycker att vårt femte mål var det som verkligen avgjorde idag, sade Malm.

Han säger att det var en fin laginsats av Knights som avgjorde.

- Vissa spelare glimtade till i matchen. Emils Hartmanis, Teemu Manninen och Aki Korkiakoski var kanske speciellt bra i dag.

Kellon Lyönti väntar

Knights fortsätter nu till det tredje och avgörande skedet i kvalet. Laget ställs mot Kellon Lyönti från Haukipudas i Uleåborgstrakten.

- Första matchen spelas sannolikt på lördag (11.4) på deras parkettgolv. Följande lördag (18.4) spelas returmatchen i Påminne och blir det en tredje match spelas den sannolikt följande dag (19.4) i Uleåborg, sade Jan Malm.

Han konstaterade att det blir en tuff serie. Det lag som först vinner två matcher stiger till division 1 för säsongen 2015-16.

- Visst är Kellon Lyönti ett bra lag som har många väldigt duktiga spelare. Sedan har de ju en besvärlig liten hemmahall med parkettgolv. I värsta fall är vi tvungna att två gånger spela där.

Kellon Lyönti vann över Åbolaget FBC Turku i det andra skedet med 2-1 i matchsegrar. I den tredje och avgörande matchen slog KeLy FBC Turku med 7-4 i Haukipudas.

Diskussion om artikeln