Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Renoveringen av kasernen vid Edesviken inleds i veckan

Från 2015
Uppdaterad 08.04.2015 06:51.
edeskviken
Bildtext Renoveringen av funkiskasernen inleds i dagarna.
Bild: Wikimedia Commons

Renoveringen av funkiskasernen på Mechelingatan i Tölö inleds inom de närmaste dagarna. Bilkompaniets gamla fastighet som länge har stått tom ska göras om till bland annat mataffär och vårdhem.

Under sommaren 2016 kommer Kesko att öppna en ny stormarknad i huset, och hösten 2016 öppnar ett privat vård- och serviceboende i fastigheten. Källaren ska byggas om till parkeringshall

Också Helsingfors kyrkliga samfällighet har hyrt kontors- och mötesutrymmen i fastigheterna. I bottenvåningen kommer det att finnas en restaurang och några affärslokaler.

Veritas Pensionsförsäkringspolag har investerat 30 miljoner euro i projektet.

- Läget är utmärkt och man har på ett bra sätt lyckats utnyttja de befintliga byggnaderna till det nya användningssyftet, säger Veritas Pensionsförsäkrings fastighetsdirektör Peter Karlsson.

Bilkompaniets gamla kasern är ett betydelsefullt område och dess arkitektur har uppmärksammats internationellt. Kasernen stod klar 1935 och har planerats av Martta Martikainen. Åbokonsernen Auratum köpte kasernen av staten år 2012. Försvarsmakten hade verksamhet i kasernen fram till hösten 2013. Många har oroat sig för kasernens förfall.

Bild: Google Maps