Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

BK samlar pengar via mässa

Från 2015
Uppdaterad 08.04.2015 15:14.
Den lilla röda BK-stugan i Karis med ishallen och bollhallen i bakgrunden.
Bildtext Mässan arrangeras vid Karis idrottscenter.
Bild: Yle/Pia Santonen

Handbollslaget BK-46 arrangerar Raseborg Expo - en mässa för fritidsboende med lokala företagare inom branschen.
Avkastningen går till lagets verksamhet.

Det finns 6000 fritidsfastigheter i Raseborg och ägarna utgör den kundgrupp som arrangörerna för Raseborg Expo vill nå.

Den 6-7 juni ordnas den nya mässan vid Karis idrottscenter. Mässområdet är bollhallen, ishallen och parkeringsplatsen.

Joakim Lönnroth, Olof Exell och Björn Siggberg efter deras expo.
Bildtext Joakim Lönnroth, Olof Exell och Björn Siggberg organiserar
Bild: YLE/Kalle Ranta

Mässan riktar sig till alla med intresse för trädgårds- och fastighetsskötsel. I marknadsföringen fokuserar man speciellt på dem som har en sommarstuga eller andra bostad i regionen. För regionens företag ger mässan en möjlighet att visa upp sig och sitt kunnande för en ny målgrupp.

- För en utsocknes kan service för sommarstugan vara svår att lokalisera, man vet inte vem som erbjuder vad, säger mässchef Björn Siggberg, också ordförande för handbollslaget BK-46.

Företagarna i farten

Enligt Olof Exxell, vice mässchef med ansvar för trädgårdsskötsel och stugliv, har responsen på företagarhåll varit god.

- Vi har 90 av alla utställarplatser sålda och företagarna företräder branscher som alla passar in i vårt koncept. Lokala företagare prioriteras, det är dem vi vill att jobben ska gå till, poängterar Exxell som påminner om att fritidsboendet kan behöva service också under vinterhalvåret.

Målet är att få minst 5000 besökare till mässan i år, kanske flera nästa år.

- Första året gäller det för oss att bygga upp ett stort förtroende och ett koncept som är lätt att fortsätta med, säger Björn Siggberg.

Upp till 150 frivilliga

Raseborg Expo skiljer sig från tidigare mässor som ordnats genom att man nu fokuserar på företagare och inte olika föreningar.

Mellan 100-150 frivilliga med anknytning till BK-46 kommer att jobba på mässan. Avkastningen går till lagets junior- och seniorverksamhet. Hur stor den blir vill Siggberg inte spekulera i.

- Vi hoppas att få socker på gröten. Och på det viset kunna utveckla vår verksamhet med hallverksamhet och annat och göra det till en gren för alla.

Diskussion om artikeln