Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Granlund sköt Minnesota till slutspel

Från 2015
Mikael Granlund, Minnesota-Toronto, våren 2015.
Bildtext Mikael Granlund hjälpte Minnesota till slutspel.
Bild: AFP / Lehtikuva

Minnesota Wild gjorde vad som krävdes i nattens omgång av NHL när man besegrade Chicago Blackhawks med 2-1 och är nu klara för slutspel.

I Wild spelar fem finländare varav en är Mikael Granlund, det var även han som inledde målskyttet i natt då han lyfte in en retur med runt tio minuter kvar. Jason Zucker satte sedan 2-0 innan Chicagos Bryan Bickell reducerade.

Los Angeles Kings hade även chans att ta in några poäng på sina slutspelskonkurrenter i natt. Kings mötte konferensens nästjumbo Edmonton Oilers i en match som slutade 4-2 till Oilers.

Detta betyder att de regerande mästarna måste vinna över både Calgary Flames i morgon och över San Jose på lördag för att ha chans på en plats i slutspelet.

Öst
Det är upplagt för ännu större dramatik i öst under de två sista omgångarna av grundserien. I natt besegrade nämligen Ottawa Senators sina slutspelsrivaler Pittsburgh Penguins med 4-3 efter förlängning och tog in två poäng i slutspelskampen.

Pittsburgh ledde med hela 3-0 innan Ottawa stod för en mäktig comeback och Mark Stone avgjorde på förlängning. Nu ligger Detroit Red Wings, NY Islanders, Pittsburgh, Boston Bruins och Ottawa alla inom en tre poäng från varandra.

NY Rangers besegrade även New Jersey med 4-2 i natt vilket betyder att laget säkrade grundseriesegern i NHL.