Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bentekes målform kan rädda Aston Villa

Från 2015
Uppdaterad 08.04.2015 09:31.
Benteke vet hur man gör mål i England.
Bildtext Benteke är i form men kan han rädda Aston Villa?
Bild: EPA/LINDSEY PARNABY

Aston Villa och Queens Park Rangers delade på poängen i går kväll efter 3-3 på Villa Park. Båda lagen behövde en seger eftersom varje poäng är livsviktigt i bottenstriden just nu.

Kampen om överlevnad i Premier League tätnar. I skrivande stund finns sex potentiella kandidater för nedflyttning men vad som helst kan ännu hända. En av kandidaterna är än en gång Aston Villa.

Villa såg stundvis utspelat ut av QPR på tisdagskvällen. Men som så många gånger förr steg Birminghamklubbens belgiska guldkorn Christian Benteke fram och räddade kvällen med ett sent mål.

Både det positiva och negativa med Villa just nu är att Benteke gjorde alla tre målen i mötet. På de senaste fem matcherna har Benteke gjort sju av Villas tio mål och passat fram till ett.

Håller belgarens form i sig klarar Villa nytt kontrakt, men ramlar han in i samma svacka (tio matcher utan varken mål eller assist) som före det förlösande målet i början av mars ser det mörkt ut. Villa ligger nu tre poäng ovanför strecket.

Austin + Phillips = räddningen?

QPR ligger tillsammans med Burnley två poäng under nedflyttningsstrecket men de senaste matcherna har visat att Londonklubben kan hålla sig kvar i högsta ligan.

Här handlar det om två spelare som håller klubben flytande. Charlie Austin och Matt Phillips, båda två har stått för 2+3 under de fem senaste matcherna. Phillips ligger dessutom andra i Europas assistliga, bara Lionel Messi i Barcelona har stått för fler assist än skotten på det här årets sida.

Kan de två hålla formen uppe är ett nytt kontrakt möjligt. Matchprogrammet är dock svårt då Chelsea, Liverpool och City står för motståndet i tre av de återstående sex matcherna.

Många lag kan ännu falla

Leicester, Burnley, Hull och eventuellt Sunderland ligger fortfarande i farozonen. Att Leicester skulle hitta på något som ger dem en säsong till i Premier League är lika sannolikt som att Liverpool vinner ligan i år.

Antingen Burnley eller Hull faller också ner den 24:e maj men det tredje laget som gör dem sällskap lär klarna efter några veckor.