Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karlsson fortsätter i Jokerit

Från 2015
Sverige spelar mot Tjeckien.
Bildtext Henrik Karlsson vaktade målet under Sveriges EHT-äventyr i höstas. Han höll bland annat nollan mot Finland under farsdag.
Bild: Janerik Henriksson / EPA / All Over Press

Henrik Karlsson visade under den förra säsongen att han hör till den absoluta målvaktstoppen inom KHL och Europa.

I Jokerittröjan spelade han 39 matcher och vann 24 av dem med en räddningsprocent på 92,2 procent.

Karlssons framträdanden gick inte obemärkta förbi i hemlandet Sverige. Landslagsledningen tog även ut honom till Tre Kronors EHT-lag där han gjorde mycket bra ifrån sig.

Något VM-slutspel blir det dock inte för 31-åringen. I en intervju med Expressen säger Karlsson att han inte heller kommer att spela träningsmatcherna före VM.

– Jag kände att om tanken inte är att jag ska vara med i VM så är det bättre att låta de unga målvakterna stå de här matcherna före VM också, säger Karlsson till Expressen.

Karlsson lämnade därmed sin landslagsplats till Luleås Joel Lassinantti och HV71:s Fredrik Pettersson-Wentzel att dela på. Karlsson har ändå inte gett upp drömmen om att spela i ett VM.

– Jag är med i landslaget under säsongen för att kämpa om en VM-plats. VM är en målsättning jag har men i år har andra målvakter gjort det bättre än mig.

– Det är bara att acceptera det och försöka göra det ännu bättre nästa år.

Sedan tidigare har det stått klart att Riku Helenius spelar i jokrarna nästa säsong. Helenius spelade 22 matcher med en räddningsprocent på 91,8. Således är det alltså samma duo som vaktar målet i arenan nästa år.