Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Femton nya Hesburger öppnar i Ryssland

hesburgerskylt

Snabbmatskedjan Hesburger går mot strömmen och satsar stort på den ryska marknaden trots det instabila ekonomiska och politiska läget. Hesburger öppnar femton nya restauranger i Ryssland under våren.

Då andra företag väljer att vara försiktagare på grund av det instabila ekonomiska och politiska läget i Ryssland, försöker Åboföretaget istället dra nytta av de möjligheter som den ryska marknaden erbjuder just nu, förklarar vice VD Jari Vuoti.

- Det finns många lediga affärslokaler som hyrs ut till konkurrenskraftiga priser och vi vill ta vara på den här möjligheten. Vi ser med tillförsikt på framtiden och då det ekonomiska läget repar sig i Ryssland har vi restauranger på paradplatser runt om i landet.

Hesburger har redan nu 23 restauranger över hela Ryssland och med de nya restaurangerna stiger det sammanlagda antalet restauranger till 38 stycken. Hesburger har haft verksamhet i Ryssland sedan 2010.

Själva utvidgningen sköts av det ryska familjeföretaget Megagroup som också äger rättigheterna till andra snabbmatskedjor i Ryssland.