Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målvakt återvänder till SaiPa – nya kontrakt i KalPa och HIFK

Från 2015
Uppdaterad 09.04.2015 12:27.
Jani Nieminen.
Bildtext Jani Nieminen lämnar Blues.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Jani Nieminen som under de två senaste säsongerna har representerat Blues återvänder till SaiPa som han spelade för säsongen 2012–2013. Kontraktet är ettårigt och SaiPa har en option för ytterligare två säsonger.

Nieminen är hockeyfostrad i HIFK där han spelade fram till säsongen 2009–2010. Efter det har Nieminen förutom Blues och SaiPa också representerat Tappara i ishockeyligan. Dessutom har Nieminen gjort en kortare sejour i KHL-klubben AK Bars Kazan som han anslöt till under SaiPa-säsongen.

SaiPa har nu en rutinerad målvaktsduo i Jussi Markkanen och Jani Nieminen. Nieminen säger på SaiPas webbplats att han senast trivdes bra i SaiPa.

– Det kändes vemodigt att lämna SaiPa men samtidigt är jag tacksam över att jag fick möjlighet att spela i KHL.

SaiPa meddelade också att den tjeckiske anfallsspelaren Adam Zboril fortsätter i klubben. Zboril noterades säsongen 2014–2015 för 21+35=56 poäng på 39 matcher i SaiPas A-juniorlag.

Puustinen stannar i Helsingfors

HIFK meddelade på sin webbsida att anfallsspelaren Juuso Puustinen fortsätter i klubben. Puustinen har tidigare spekulerats lämna Helsingforsklubben men har alltså nu skrivit på ett ettårskontrakt. Förra säsongen gjorde Puustinen 15+12=27 poäng på 47 matcher.

KalPa har skrivit kontrakt med tre unga spelare. Den 22-årige målvakten Samu Perhonen fick i den långtidsskadade Eero Kilpeläinens frånvaro mycket speltid under våren. Nu utnyttjar KalPa sin option, vilket innebär att Perhonen tillsammans med Kilpeläinen nästa säsong utgör KalPas målvaktspar. Andy Chiodo, som anslöt till KalPa i januari, lämnar klubben.

I KalPa fortsätter också den 21-årige backen Juuso Riikola och den 21-årige anfallsspelaren Joona Harjama. KalPa har nu 20 spelarkontrakt för säsongen 2015–2016. Dessutom spelar Kasperi Kapanen i KalPa nästa säsong om han inte fortsätter karriären i Nordamerika.