Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Prova Uutisvahti med Svenska Yles nyheter

Från 2015
Uppdaterad 10.04.2015 09:29.
mobiltelefon med nyhetskollen

Nu har du möjlighet att testa den prisbelönta mobilapplikationen Uutisvahti med Svenska Yles nyheter. Med appen kan du följa de nyheter som intresserar just dig, och beställa aviseringar så att du får nyheterna genast då de publiceras.

Hittills har Uutisvahti innehållit enbart Yles finskspråkiga nyheter, men nu kan du under en pilotperiod testa Svenska Yles innehåll i samma app, parallellt med de finskspråkiga nyheterna. I det här skedet är inte användargränssnittet översatt till svenska, så det du får är standardappen som är utökad med Svenska Yles nyheter och sport.

Appen fungerar i iOs och Android.

Så här kopplar du på Svenska Yles nyheter i Uutisvahti

1. Ladda ner appen Uutisvahti i Google Play Store eller Apple iOs App Store.

2. Skriv ett responsmeddelande med följande innehåll:

Nyhetskollen.
Bild: Yle

3. Vill du också koppla på svenska sportnyheter skickar du ytterligare ett meddelande med innehållet: !!! ENABLE-SOURCE svenska-sport

4. Stäng av appen och starta den igen. På en iPhone måste du dubbeltrycka på hem-knappen och stänga av appen genom att skuffa den lilla rutan uppåt så den försvinner.
På en Android apparat trycker du på den fyrkantiga knappen som öppnar listan med alla öppna program och skuffar Uutisvahti-appen åt vänster för att stänga den helt.

5. Starta om Uutisvahti och tryck på menyknappen uppe till vänster. Välj sedan “skräddarsy dina nyhetslistor” (räätälöi uutislistojasi). Du ser Svenska Yles listor längst nere bland de dolda listorna (kätketyt uutislistat). Tryck på “ordna” (järjestä) och dra upp Svenska Yles listor ovanför de dolda listorna till den position där du vill ha den.

6. Klart!

mobiltelefon

Vi hoppas att du trivs med Svenska Yle i Uutisvahti. Eftersom det här är ett pilotskede tar vi gärna emot feedback om eventuella problem som du stöter på, skicka till adressen justnu@yle.fi. Tyvärr kan vi inte erbjuda officiell support för appen i det här skedet eftersom den inte ännu är klar eller officiellt publicerad. Men genast då vi får med all funktionalitet och hittar eventuella buggar, lanserar vi den färdiga produkten för allmänheten.